Bauer si na oslavu stříbra čas našel. Další kariéru chce spojit s dálkovými běhy

Lyžař Lukáš Bauer si vychutnává svůj úspěch na mistrovství světa. Do Falunu odjížděl hlavně kvůli včerejšímu závodu na 50 kilometrů, a nakonec dokázal při svém posledním startu na šampionátech získat stříbrnou medaili. S ní se vrátil v pondělí dopoledne do České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer se stříbrnou medailí z MS v klasickém lyžování ve Falunu

Lukáš Bauer se stříbrnou medailí z MS v klasickém lyžování ve Falunu | Zdroj: ČTK

„Nějaká oslava proběhla, ale řešili jsme balení a odjezdy. Spal jsem asi jen hodinu a zbytek jsme se snažili věnovat oslavě. Ale nic tak velkého to nebylo. Zatím stojím a snad ještě rozumně komunikuju," svěřil se po příletu ze Švédska Bauer.

Byla na něm vidět spokojenost a to, jak si stříbro užívá. V jeho kariéře to byla pátá medaile z velkých akcí.

Přehrát

00:00 / 00:00

U příletu běžce na lyžích Lukáše Bauera z MS ve Falunu nechyběl reportér Mirko Vasić

Po závodě dostal také spoustu gratulací. „Vůbec si netroufám vypíchnout jednu, bylo jich takové množství, že to splývá. Chodily od neznámých lidí po hodně známé, překvapilo mě, kdo všechno na mě má telefon, bylo to super," hledal Bauer jen těžko slova, jak vyjádřit svoji radost, a zároveň přiznal, že byl dojatý.

V hlavě mu zůstane tenhle závod asi ještě dlouho. Nejlepší český běžec na lyžích posledních let je ve Švédsku populární, a i když se snažil nevnímat davy lidí kolem trati a atmosféru, přeci jen občas zaslechl svoje jméno.

„Slyšel jsem ho na trati, ale dost často bylo překrýváno: ‚Johan, Johan.' Tak nevím, jestli tam mám přezdívku, nebo to bylo někoho jiného,“ vyprávěl v dobré náladě trojnásobný olympijský medailista a narážel na domácího švédského favorita Johana Olssona, který skončil třetí.

Je čas dělat něco jiného, loučí se Bauer po posledním závodě na MS

Číst článek

Teď už ale sedmatřicetiletý lyžař myslí na další pokračování kariéry, která ale bude spjatá hlavně s dálkovými běhy.

„Nemám v nich enormní šance, ale chci se jim věnovat. Pokud budu mít výkonnost s vaz mě nominuje na svěťák, tak rád přijedu. Teď to ale beru tak, že to také nastat nemusí,“ uvědomuje si Bauer.

Mirko Vasić, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme