Bedřichovskou 30 znovu vyhrál Ročárek, běžel se i netradiční sprint

V Jizerských horách se poprvé v rámci Jizerské padesátky závodilo. Stejně jako v minulých letech vše začalo Bedřichovskou třicítkou, následovaly závody dětských kategorií i netradiční sprint. Klasický závod na 30 kilometrů vyhrál už posedmé za sebou Jiří Ročárek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Ročárek vládne Bedřichovské 30 už od roku 2008

Jiří Ročárek vládne Bedřichovské 30 už od roku 2008 | Foto: Jizerská 50

„Jsem spokojený, vždy tady rád obhájím, protože je to na domácí půdě. Daří se mi tu, znám trať, takže jsem vždy spokojený, když vyhraju,“ těšilo Jiřího Ročárka, který byl nejrychlejší ze více než 400členného startovního pole a úvodní podnik závodního víkendu vyhrál už posedmé.

Ne každý měl se ale v cíli usmíval. „Dost jsem se vytrápil. Už nejsem žádný mladík, a když jedeš, máš toho plné zuby. Člověk je v cíli spokojený s tím, co udělá, protož ví, že na víc nemá,“ řekl jeden ze starších účastníků, který si šel podle svých slov spíše udělat žízeň a vychutnat závodní atmosféru.

Přehrát

00:00 / 00:00

První den programu Jizerské 50 sledoval v Bedřichově reportér ČRo David Nyč

Soutěžení ale na bedřichovském stadionu pokračovalo, na řadu přišly dětské závody a na závěr závodního dne také novinka v programu Jizerské padesátky: Soupažový sprint, tedy na lyžích bez vosků a nohama u sebe.

Ne úplně obvyklý styl očividně nejvíce seděl Janu Bartoňovi, který se do cíle sprinterského finále přiřítil ze všech nejrychleji. „Proti kvalifikacím jsem to rozjel pomaleji, ale v největším zlomu jsem zabral, jsem i rád, že Dušanovi se daří,“ vysvětloval 24letý běžec, že je jeho radost o to větší, že porazil v posledních týdnech úspěšného reprezentanta Dušana Kožíška.

I reprezentant a úspěšný sprinter si ale závod pochvaloval. „Je to něco nového, co jsem ještě nejel. Špatný nápad to není, akorát Honza byl rychlejší, tak jsem nevyhrál, ale nevadí, druhé místo je taky dobré,“ dodává na závěr prvního dne Jizerské 50 Dušan Kožíšek.

Jizerská padesátka / Jizerská 50 | Foto: Michal Jindra

Bedřichovská třicítka, závod v běhu na lyžích volnou technikou v rámci Jizerské padesátky:
Muži: 1. Ročárek (Fischer Subaru Team) 1:08:18,2, 2. Escher (Něm.) -11,7, 3. Magál (Fischer Racing Team) -1:02,2.
Ženy: 1. Moravcová (Fischer Racing Team) 1:17:34,7, 2. Bořutová (Salomon Skigo Team) -4:04,7, 3. Jetmarová (Ski Klub Jablonec n.N.) -4:47,4.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme