Běžec Lukáš Bauer vybojoval stříbro v závodě na 50 kilometrů

Běžec na lyžích Lukáš Bauer si v závodě na 50 kilometrů klasicky doběhl na mistrovství světa ve švédském Falunu pro stříbrnou medaili. Sedmatřicetiletý český reprezentant nestačil v dramatickém finiši jen na Nora Pettera Northuga. Bronz získal domácí obhájce prvenství Johan Olsson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer v cíli závodu na 50 kilometrů na MS ve Falunu

Lukáš Bauer v cíli závodu na 50 kilometrů na MS ve Falunu | Zdroj: Reuters

Bauer, který na padesátku směřoval prakticky celou letošní sezonu, se téměř celý závod držel v čelní skupince a dokázal kontrolovat nástupy svých soupeřů.

Trojnásobný olympijský medailista měl krizi zhruba deset kilometrů před cílem, ovšem brzy se znovu dostal do tempa. K jedné povolené výměně lyží sáhl Bauer jako jediný závodník až na 45. kilometru a tato taktika mu vyšla.

Druhé místo je pro mě obrovskou satisfakcí, řekl Bauer. Pomýšlel i na zlato

Číst článek

V závěrečných čtyřech tisících metrech se snažil roztrhat poměrně početné pole a na stadion vjel první před Rusem Vylegžaninem.

V cílové rovince ovšem nastoupil fenomenální Nor Northug, jehož nástup nedokázal zchytit ani Bauer. Druhé místo ale český běžec před domácím Olssonem udržel a v možná posledním závodu na mistrovství světa získal cenné stříbro.

Druhým nejlepším Čechem byl šestnáctý Martin Jakš, Aleš Razým doběhl na 36. pozici.

Vyčerpaný Lukáš Bauer v cíli závodu na 50 kilometrů | Foto: Reuters

Mistrovství světa v klasickém lyžování ve Falunu (Švédsko):

Běh na lyžích:
Muži - 50 km klasicky s hromadným startem:
1. P. Northug (Nor.) 2:26:02,1, 2. Bauer (ČR) -1,7, 3. Olsson (Švéd.) -2,0, 4. Vylegžanin (Rus.) -2,8, 5. Harvey (Kan.) -6,0, 6. Cologna (Švýc.) -9,5, 7. Poltoranin (Kaz.), 8. Tönseth (Nor.) oba -10,1, 9. Richardsson (Švéd.) -14,6, 10. Bessměrtnych (Rus.) -17,5, ....16. Jakš -33,6, 36. Razým (oba ČR) -6:34,8.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme