Běžkyně na lyžích Nováková nenastoupí do skiatlonu. Má poraněné rameno

Česká běžkyně na lyžích Petra Nováková se nezúčastní sobotního skiatlonu mistrovství světa ve finském Lahti. Příčinou je poranění pravého ramene.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžkyně na lyžích Petra Nováková

Běžkyně na lyžích Petra Nováková | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Problémy s ramenem měla Nováková už dříve, kdy dvakrát podstoupila operaci. Poranění si přivodila v úvodním čtvrtečním sprintu volnou technikou. Závod dokončila, ale potom lékařům sdělila, že ji rameno bolí. Hned po závodě tak podstoupila vyšetření a byla zahájena léčba.

„Při závodě si nešťastným pohybem rameno podvrtla, kloub se dostal do pozice, kdy se natáhly měkké tkáně,“ uvedl v tiskové zprávě reprezentační lékař Martin Koldovský.

O dalších startech Novákové na šampionátu se rozhodne koncem víkendu. Celý tým však dělá maximum pro to, aby mohla česká závodnice na trati v Lahti bojovat.

„Dvakrát denně Petru sledujeme, snažíme se jí léčit. Vyvíjí se to relativně pozitivně, je to ve stadiu nadějí. Ale vzhledem k tomu, že rameno je už po dvou těžkých úrazech a operacích, musíme být maximálně opatrní. Nemůžeme si dovolit riziko, že se problém obnoví,“ vysvětluje lékař Koldovský.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme