Běžkyně na lyžích trénují v Liberci, trenérovi chybí více kvalitních závodnic

15. srpen 2014

V Liberci připravují na následující sezonu skokani na lyžích, sdruženáři nebo mužský tým běžců na lyžích. Město pod Ještědem je zkrátka pro lyžaře místem zaslíbeným. V těchto dnech se tu reprezentační sportovci mohou poměřit s ženským reprezentačním týmem běžkyň na lyžích.

„Máme osmidenní kemp. Využíváme kolečkovou dráhu ve Vesci, byli jsme i na Bedřichově a využíváme i zázemí na Dukle,“ pochvaluje si hlavní trenér Lukáš Krejčí zdejší podmínky.

K dispozici bohužel nemá svou nejlepší svěřenkyni, Eva Vrabcová Nývltová se zatím vinou zdravotních problémů připravuje sama. Právě osmadvacetiletá lyžařka má být přitom v únoru českou jedničkou na nejdůležitější akci sezony.

„Hlavním cílem je MS ve Falunu, kde by Eva Vrabcová Nývltová měla být hlavní postavou. Fantastické výsledky, které jezdila vloni během celého roku asi bude těžké obhájit,“ snaží se odhadnout reprezentační trenér.

Ženské běžecké lyžování v České republice je na tom asi nejlépe za několik posledních let. Vrabcová Nývltová měla v uplynulé sezoně životní formu, velkým příslibem pro příští ročníky je teprve jednadvacetiletá Petra Nováková. Bodovat v SP dokázala i Karolína Grohová.

Alespoň takových závodnic by ale Lukáš Krejčí ve svém týmu potřeboval ještě několik. „Na první pohled to vypadá ve světle výsledků Evy a Petry dobře, ale celková situace dobrá není. Jiné holky nemáme a nevypadá to, že by v nejbližší době někdo z mladších dorostl tak, aby mohl jezdit SP,“ posteskl si Lukáš Krejčí.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio