Biatlonista Soukup vybojoval na Sibiři evropské stříbro

Biatlonista Jaroslav Soukup vybojoval na mistrovství Evropy stříbro v závodu s hromadným startem. V Ťumeni na Sibiři prohrál třiatřicetiletý český reprezentant jen s Němcem Florianem Grafem a radoval se z třetí evropské medaile. Přidal ji do sbírky k trofejím z mistrovství světa i olympijských her v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Soukup na druhém úseku štafety na MS v Kontiolahti

Jaroslav Soukup na druhém úseku štafety na MS v Kontiolahti | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Soukup si dnešním výsledkem pojistil místo v reprezentačním výběru pro MS v Oslu, které začne ve čtvrtek. Právě po závodech v Ťumeni trenéři oznámí konečnou nominaci, v níž zbývala tři volná místa.

Mezi ženami bojovaly o účast v Oslu Jessica Jislová, jež byla šestá v dnešním závodu s hromadným startem, s Barborou Tomešovou a Jitkou Landovou.

Soukup se dnes opět mohl opřít o střelbu a s jedním trestným kolem skončil za Grafem druhý o 4,1 sekundy.

„Škoda rány na druhé ležce, na trati předvedl maximum. Graf měl ale v cílovém kopci více sil,“ řekl trenér českého výběru na ME Aleš Ligaun České televizi. Předchozí evropské medaile (zlato a stříbro) má Soukup z let 2006 a 2007 vždy ze sprintu.

Jislová také sahala po stříbru. Na poslední položce však udělala dvě chyby a propadla se z průběžného druhého místa na šesté.

„Útok na medaili se bohužel nezdařil. Byl to kousek od vytoužené bedny, ale máme umístění na pódiu a slavnostní vyhlášení (pro šest nejlepších). Bára ještě byla devátá, před závodem bych to bral, teď jsem mírně zklamán,“ zhodnotil kouč Marian Málek.

Výsledky mistrovství Evropy v biatlonu v Ťumeni (Rusko) - závody s hromadným startem:

Muži (15 km): 1. Graf (Něm.) 38:20,5 (1 tr. okruh), 2. Soukup (ČR) +4,1 (1), 3. Iljev (Bulh.) +8,5 (2), ...17. Václavík (ČR) +1:36,6 (4).

Ženy (12,5 km): 1. Kummerová (Něm.) 36:05,1 (2), 2. Fialková (SR) +8,0 (3), 3. Tandrevoldová (Nor.) +11,3 (4), ...6. Jislová +46,1 (3), 9. Tomešová (obě ČR) +54,1 (4).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme