Biatlonisté jedou do Pokljuky bez šéftrenéra, Rybář zůstává v ČR

Čeští biatlonisté pod jeho vedením získali pět olympijských medailí i řadu dalších úspěchů, teď se ale budou muset bez Ondřeje Rybáře obejít. Následující Světový pohár v Pokljuce po svém přesunu do pozice šéftrenéra podle plánu vynechá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trenér rybář.jpg

trenér rybář.jpg | Foto: Český svaz biatlonu

Ondřej Rybář v posledních letech u dalekohledu tradičně odečítal rány českých biatlonistů a ze střelnice své poznatky hlásil asistentovi Marku Lejskovi, který chyby i dobré pokusy závodníkům ukazoval u trati na tabulce a zároveň je mohl jako známý hecíř vybudit k co nejlepšímu běhu.

Teď se Lejsek místo Rybáře přesune na střelnici a bude se muset uklidnit. „Pokud se vede a je to poslední položka, člověk si chce výsknout, ale nemůže. Na střelnici je zóna klidu, ale myslím, že se s tím nějak poperu, musím,“ ví Marek Lejsek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plánované absence Ondřeje Rybáře na dalších závodech SP si všiml reportér ČRo Jan Suchan

Na Marka Lejska připadla také řada organizačních úkolů. Ondřej Rybář je totiž v Čechách a jako šéftrenér bude mít jinou práci.

„Biatlon není jen závodění, ale i věci okolo. A máme před Vánocemi jiné věci, které bychom chtěli dotáhnout. Myslím si, že bude co dělat,“ říká Ondřej Rybář, konkrétně svou pracovní náplň ale neprozradí.

Čeští biatlonisté každopádně ztratí svou tradiční oporu. „Ondra je člověk, který vždy ví, kdy co říct, aby člověk naladil na správnou vlnu. Chybět bude, ale věřím, že mu budeme moct ukázat, že z nás vychoval prima atlety a jsme schopní podávat výsledky,“ říká Gabriela Soukalová.

Už v minulé sezoně Ondřej Rybář chybě ve francouzském Le Grand Bornand a jeho jmenovec Moravec tam skončil druhý ve sprintu.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme