Biatlonisté si na MS pochvalují luxusní zázemí. Něco takového jsem ještě neviděl, říká kouč Vítek

Co všechno podle vás potřebuje biatlonista k tomu, aby se před závodem převlékl? Popravdě řečeno, nic extra. Na Světových pohárech si vystačí s holou buňkou. V rakouském Hochfilzenu, kde začíná mistrovství světa, ale dopřávají pořadatelé reprezentantům velký luxus, a tak mají závodníci přímo na stadionu svůj plně vybavený pokoj. Tenhle šampionát má prostě po organizační stránce opravdu stát za to.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zázemí českých reprezentantů na MS v Hochfilzenu

Zázemí českých reprezentantů na MS v Hochfilzenu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Když nebude zemětřesení a něco se nestane, tak to bude určitě dobré. Jsme připraveni, stadion je nový. Bylo do něj zainvestováno 21 milionů eur,“ říká člen organizačního výboru Kurt Mats, jenž má české předky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsme připraveni. Do stadionu bylo zainvestováno 21 milionů eur,“ říká člen organizačního výboru MS v biatlonu Kurt Mats

Na stadionu v Hochfilzenu je na první pohled znát, že částku, kterou zmiňuje, pořadatelé nerozfofrovali. Naopak prý zainvestovali tak, aby byl šampionát ozdobou této biatlonové sezony.

Jako důkaz poslouží prohlídka zázemí. Konkrétně nově zrekonstruované budovy, která je součástí místních kasáren. Tu mají nyní k dispozici reprezentační týmy. Zázemí pro sportovce funguje například i jako převlékárna – nechybí ale třeba ani koupelna se sprchovým koutem či dvě postele.

„Takovou převlékárnu jsem ještě neviděl,“ přiznává trenér Zdeněk Vítek.

„Hrozí, že se někdo nedostaví na trénink, protože se tam uloží a už se mu nebude chtít. Je to dost netradiční. V buňkách jsou většinou jenom stojany na lyže a věšáky na bundy a tady máme dvě postele. To mě trochu rozesmálo. Je ale super vidět, jak to tady vzkvétá. Za chvíli budou skoro tak dobří, jako my v Novém Městě,“ usmívá se Gabriela Koukalová.

Ten začíná již ve čtvrtek, kdy je na programu smíšená štafeta, a skončí v neděli 19. února.

Trenér Zdeněk Vítek v zázemí českého týmu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme