Biatlonisté si v Kontiolahti zvykají na evropský čas. Českým reprezentantům to problém nedělá

Usínat na trati nebudeme, slibují čeští biatlonisté před Světovým pohárem ve finském Kontiolahti. A to přesto, že do něj vstoupí jen tři dni po více než třicetihodinové cestě z korejského Pchjongčchangu, při které překonali sedm časových pásem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr trénuje za tmy, ve dne v Koreji spí

Michal Šlesingr trénuje za tmy, ve dne v Koreji spí | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Že bych měl problém se spánkem, nebo že bych se cítil špatně, tak to vůbec nevnímám. Myslím, že je to v pohodě. Tělo sice bylo 36 hodin na cestě, ale prostě to takhle je. Mají to tak i ostatní a je to součástí naší práce,“ říká Michal Krčmář.

„V Koreji jsem chodil spát mezi druhou až třetí ráno, což byla u nás nějaká šestá sedmá hodina. Navečer se mi chce sice spát, ale jinak to takový posun nebyl,“ vysvětluje Krčmář.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými biatlonisty o zvykání si na evropský čas po návratu z Asie mluvil reportér ČRo Jan Suchan

V pohodě se cítí i Krčmářův jmenovec a parťák Šlesingr. Možná i díky tomu, že záměr vydržet v Koreji co nejdéle vzhůru a v podstatě si udržet evropský čas dotáhl skoro k dokonalosti. Spát chodil kolikrát kolem páté ranní – nejpozději z českých reprezentantů.

„Zmáčknul jsem se a dělal jsem pro to všechno,“ směje se Michal Šlesingr. Nakonec tedy možná větší změnu než v čase pociťují čeští biatlonisté na tratích – a rozhodně si nestěžují.

„Oproti tomu, co jsme měli v Pchjongčchangu, tady lyžujeme na krásném bílém sněhu. Sníh je mnohem příjemnější, je pevný a skluzný, takže to člověka hned nakopne a baví ho to,“ líčí Šlesingr.

Snad budou mít čeští biatlonisté stejné pocity i při samotných závodech předposledního dílu Světového poháru. Těmi prvními budou páteční sprinty – muži vyrazí na trať ve 14.30, ženy pak v 17.45.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme