Biatlonisté vyhlíží mistrovství světa. V Hochfilzenu chtějí 'probudit zakletou princeznu'

Nejdůležitější událostí právě probíhající sezony je pro biatlonisty mistrovství světa. To se uskuteční od 9. do 19. února v rakouském Hochfilzenu. Několik týdnů po úspěšném SP v Novém Městě se vydají do destinace, kde se jim příliš nedaří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová na "motokrosové" trati v Hochfilzenu letos nezávodí

Gabriela Koukalová na "motokrosové" trati v Hochfilzenu letos nezávodí | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Zážitky z Nového Města snad nic nepřekoná, podle Gabriely Koukalové je to dokonce jisté, ale třeba bude mluvit jinak, pokud by se jí povedlo mistrovství světa. Právě únorový šampionát bude v kalendářním roce 2017 nejvýznamnější biatlonovou událostí.

Pokud ale čeští závodníci opráší vzpomínky na Hochfilzen, zjistí, že tam dosud nezažili tolik radosti jako v jiných areálech. „Hochfilzen nepatří mezi mé oblíbené destinace, ale třeba se to nějak změní,“ říká Michal Šlesingr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na biatlonové MS 2017 se chystá nejen biatlonová reprezentace, ale také reportér ČRo David Nyč

Třeba bude zrovna on jedním z Rybářových princů vylepšujících pověst českého biatlonu ve východním Tyrolsku. „I zakletá princezna čeká, až ji někdo vysvobodí, tak doufám, že se nám to povede,“ věří šéftrenér české reprezentace.

„Byli jsme tam v létě trénovat. Udělali jsme maximum, abychom prostředí tam poznali. Uvidíme, co nám Hochfilzen připraví. Může tam nasněžit metr nebo tam může být umělý sníh. Nechme se překvapit,“ nenervuje se Ondřej Rybář.

V Hochfilzenu se jeho týmu příliš nedaří, ale i tak se v minulých sezonách v Hochfilzenu pokaždé některá z žen dostala na pódium, vloni to byla Gabriela Koukalová.

„Připadá mi to jako motokros. Trať je dost netradiční, je tam hodně rovin, nějaké hupy a hodně odšlapů. Sjezdy jsou celkem náročné, ale moc se tam těším. Kdybychom tam jeli s tím, že se nám tam vždycky daří, možná by to bylo horší, než když tam jedeme s tím, že se nám tam daří napůl,“ vysvětluje Koukalová.

Mistrovství světa v Hochfilzenu začíná za šest týdnů a vydají se na něj i naši reportéři. Únorový šampionát je jednou z několika sportovních událostí nadcházejícího roku, o kterých bude Český rozhlas informovat přímo z místa.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme