Biatlonisté zažili nejúspěšnější podnik sezony. A zůstávají v Ruhpoldingu

Český biatlon má za sebou bezpochyby dosud nejvydařenější víkend sezony. Reprezentantům vůbec nevadilo, že se Světový pohár přesunul z Oberhofu do Ruhpoldingu. Naopak. Nebylo dne, aby tam nešli na stupně vítězů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný víkend českého biatlonu završil Ondřej Moravec

Úspěšný víkend českého biatlonu završil Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Němečtí diváci se rozezpívávali odrhovačkou z kolínského festivalu, kterou ale používají i jako oslavnou píseň. A radovat se mohl i český tým, šéftrenéra Ondřeje Rybáře nevyjímaje.

„Pro český biatlon je to v téhle sezoně asi nejjednodušší hodnocení. Povedlo se to tu jak ženskému tak mužskému týmu. Pódiových umístění tam bylo habaděj,“ chválí šéf českých biatlonistů

Přehrát

00:00 / 00:00

Úspěšný víkend biatlonistů sledoval přímo v Ruhpodlingu reportér ČRo Tomáš Kohout

Hned po čtyřech z šesti závodů se Češi dostali na stupně vítězů. Michal Šlesingr se vrátil třetím místem ve stíhačce a Ondřeje Moravce motivovaly i vzpomínky na malou dcerku ke druhé příčce v závodu s hromadným startem.

„Před druhou ležkou jsem si na to vzpomněl a docela to nabíjí. V posledních dvou kolech na to nebyly myšlenky, ale je to částečný stimul,“ přiznal se Ondřej Moravec.

A Gabriela Soukalová si připočítala body za dvě druhá místa a také jedno sedmé. Stále tedy neopouští top 10.

„Vzhledem k tomu, že jsem se v předchozích dvou dnech snažila ze sebe vydat maximum, už mi nezbylo tolik sil. Ale je to bezvadný výsledek, opět desítka. Jsem ráda, že mám stabilitu ve výkonech,“ těší biatlonistku z Jablonce.

I díky vyrovnanosti výkonů vede Gabriela Soukalová celkové hodnocení ve Světovém poháru. Ten pokračuje od středy dalšími šesti závody opět v Ruhpoldingu.

 

Tak a máme hotovo. Takže si to pojďme trochu sesumírovat. Ve čtvrtém podniku Světového poháru, který byl přeložen z...

Zveřejnil(a) Český biatlon dne 10. leden 2016

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme