Biatlonistka Charvátová je před stíhačkou nervózní. Pro mou hlavu to bude složité, tuší

Stejně jako se liší ženy od mužů, tak odlišné jsou výchozí pozice českých biatlonistů před dnešními stíhacími závody Světového poháru. Ženám se totiž v rakouském Hochfilzenu ve sprintu dařilo výrazně lépe a mohou útočit na přední umístění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Lucie Charvátová skončila v pátečním sprintu v Hochfilzenu pátá

Biatlonistka Lucie Charvátová skončila v pátečním sprintu v Hochfilzenu pátá | Zdroj: ČTK

Teprve podruhé v životě, navíc po zatím nejlepším výsledku kariéry, vyjede jako pátá v pořadí do stíhačky Lucie Charvátová. Na jednu stranu ji může předchozí úspěch povzbudit, ale už krátce po sprintu tušila, že to může mít úplně opačný efekt.

„Nervózní jsem už teď, vůbec nechci uvažovat o tom, co bude v sobotu. Nechci předvídat nic špatného, ale pro mou hlavu to bude hodně složité,“ přemýšlela Charvátová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepší vyhlídky z českých biatlonistek má do sobotní stíhačky po Lucii Charvátové Gabriela Soukalová

To Gabriela Soukalová, vedoucí žena Světového poháru, jela před týdnem dokonce z prvního místa. Jako osmou ji teď nebude znervózňovat, že před ní není žádná soupeřka.

„Jestli se nemýlím, tak jsem tady zatím nebyla lépe než jedenáctá. Kdyby to zůstalo takhle, bylo by to skvělé,“ říkala Soukalová, než ji předjely čtyři soupeřky a skončila ve sprintu právě osmá.

Ale i to je vynikající výchozí pozice. S tím souhlasí i šéftrenér Ondřej Rybář. „Na dívčí stíhačku se určitě dá hledět výrazně optimističtěji, protože holky můžou bojovat v první desítce. Uvidíme, co závod přinese,“ prohlásil Rybář.

Čekalo se jen, až se trefím, září Charvátová po nejlepším výsledku v kariéře

Číst článek

„Na druhou stranu stíhačka kluků pro nás úplně veselá není. Moravcova ztráta na první patnáctku není velká, je blízko, ale že bude bojovat o pódium, to asi ne,“ přešel k hodnocení nadějí biatlonistů včetně nejlepšího z nich Ondřeje Moravce reprezentační trenér.

Ženy vyjedou na trať po půl dvanácté, muži po půl třetí.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme