Biatlonistka Davidová slaví druhé zlato. Na ME juniorů v Novém Městě uspěla i ve stíhačce

Biatlonistka Markéta Davidová dosáhla v Novém Městě na další triumf na otevřeném mistrovství Evropy juniorů, když v nedělním stíhacím závodě na 10 kilometrů navázala na sobotní vítězství ve sprintu. Davidová sice v posledním závodě šampionátu minula šest terčů, ale na trati byla opět nejrychlejší a o dvě sekundy porazila stříbrnou Bankesovou z Kanady. Simona Maříková doběhla šestá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Markéta Davidová vyrazila do závodu s náskokem 18 sekund, a ten po první střelecké položce navýšila na necelou půlminutu.

Při druhé střelbě však dvakrát chybovala, což dalo jejím pronásledovatelkám, mezi nimiž nechyběla ani Simona Maříková, šanci ke stažení náskoku.

Davidová se dopustila dvou minel i na zbývajících dvou položkách, ale stále se udržovala v elitní trojce.

Ještě necelý kilometr před cílem byla Češka třetí, ale v posledních metrech se posunula na první příčku a dojela si pro vítězství. Na druhou Kanaďankou Megan Bankesovou měla v cíli náskok dvou sekund. Davidová na šampionátu v Novém Městě na Moravě získala již třetí medaili, když kromě triumfů ve sprintu a ve stíhačce vybojovala také bronz ve čtvrtečním individuálním závodě.

Jako šestá byla klasifikována Simona Maříková, která na střelnici udělala čtyři chyby. Maříková tak obhájila výsledek ze sobotního sprintu.

Program závodů v Novém Městě bude pokračovat ve 13.00, kdy odstartuje závod mužů.

Mistrovství Evropy juniorů v biatlonu v Novém Městě na Moravě - stíhací závody:
Juniorky (10 km): 1. Davidová (ČR) 33:40,7 (6 trest. okruhů), 2. Bankesová (Kan.) -2,0 (2), 3. Žužgovová (Rus.) -7,7 (1), ...6. Maříková -1:00,3 (4), 37. Vinklárková -4:46,1 (4), 40. Tkadlecová (všechny ČR) -4:55,2 (7).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme