Biatlonistka Koukalová se posilnila sádlem a bude útočit na druhé mistrovské zlato

Mnozí by si možná mysleli, že nejlepší částí pátečního dne biatlonistky Gabriely Koukalové byl zisk zlaté medaile a titul mistryně světa. Česká reprezentantka si ale užívala i pozdější odměnu v podobě sádla s králičím masem a natočila k tomu i video. Nechyběly ani okurky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová

Gabriela Koukalová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Biatlonistka Gabriela Koukalová nemohla po zisku titulu mistryně světa usnout. Po vypjatém dnu dostala v noci hlad a pochutnala si na sádle s králičím masem a sladkých řezech s krémem.

„Vím, jeví se to, že jsem hrozný čunče,“ připustila Koukalová, které se povedlo usnout až v půl třetí v noci. „Protože jsem dostala hlad,“ uvedla s tím, že v den závodu je stažená a nemůže pořádně jíst. „Takže když dostanu příležitost se najíst, tak se toho musí využít. To nejde jinak,“ usmála se. Sádla prý snědla polovinu sklenice.

Už v neděli v 10:30 se ale Gabriela Koukalová vydá na mistrovství světa v Hochfilzenu na trať stíhacího závodu, kde bude útočit na další zlato. Na Němku Lauru Dahlmeierovou bude mít náskok čtyř sekund.

Ve stíhacím závodu se objeví z českých reprezentantek také Eva Puskarčíková, která vyrazí sedmnáctá s odstupem 1:09 minuty po Koukalové, Lucie Charvátová byla ve sprintu dvaatřicátá a ztrácí 1:33. Veronika Vítková do stíhačky nepostoupila.

Na desetikilometrové trati se čtyřmi zastávkami na střelnici bude mít Koukalová na svou největší soupeřku Dahlmeierovou jen mírnou výhodu pár sekund. „Možná ale není otázkou, jestli to bude souboj jenom s Laurou. Nikdy nevíte, co se může stát. Dáte chybu, přifoukne vítr a najednou jsou rány v nenávratnu. A právě proto se mi ten sport tak líbí,“ řekla.

Zlatá Koukalová: Dala bych si pár loků, ale fanoušci to oslaví za mě

Číst článek

Třetí žena ve sprintu Francouzka Anais Chevalierová už má ztrátu 25 sekund. „Opravdu? No teda. To není tak zlý,“ řekla Koukalová po dnešním tréninku. Útočit na ni může ze sedmého místa Francouzka Marie Dorinová Habertová, která ztrácí -42,8 sekundy.

„Vždycky se útočí líp z prvního místa, když máte náskok, než z patnáctého a nemůžete si dovolit nic. Lepší pozici mít nemůže,“ řekl trenér žen Zdeněk Vítek. „Má koncentraci a disciplínu, kterou je schopná na sebe vyvinout, ale může se taky stát chyba. Není stroj. Doufejme, že může udělat zase pěkný výsledek.“

Sedmadvacetiletá Koukalová začne stíhačku z prvního místa pošesté v kariéře a dvakrát první místo uhájila. Poprvé se jí to povedlo při finále Světového poháru v Chanty-Mansijsku 2013 a také před rokem v americkém Presque Isle. Muži pojedou stíhací závod v neděli od 14:45.

ČTK, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme