Biatlonistky doběhly ve štafetě SP 3., o stříbro přišly těsně před cílem

České biatlonistky skončily ve štafetovém závodě v rakouském Hochfilzenu na výborném třetím místě. Na medailovou pozici posunula ženský národní tým Veronika Vítková, která stříbrnou medaili ztratila s Běloruskou Domračevovou až v posledním okruhu trati.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková (vlevo) dotáhla po předání od Jitky Landová českou štafetu na 3. místo

Veronika Vítková (vlevo) dotáhla po předání od Jitky Landová českou štafetu na 3. místo | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Českou štafetu rozběhla Eva Puskarčíková. Třiadvacetiletá reprezentantka skvěle běžela a během dvou střeleckých položek musela jen jednou dobíjet. Zpomalila ji až přišlápnutá hůlka od švédské závodnice několik set metrů před koncem prvního úseku. Předávala na 7. místě se ztrátou 11 sekund.

Gabriela Soukalová na druhém úseku velmi rychle stáhla čelo závodu a velmi dobře odstřílela i první položku. Vestoje sice české fanoušky napínala, ale 3 dobíjení zvládla a vyhnula se trestnému kolu. Na vedoucí ruskou štafetu přesto nabrala 25 sekund ztráty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všechny české biatlonistky vyzpovídal po doběhu štafety reportér ČRo Jan Suchan

Na třetím úseku se sice Jitka Landová zdržela při celkem třech dobíjeních a ztráta české štafety vzrostla na 40 sekund, přesto udržela kontakt s medailovými pozicemi. Na čtvrtém místě doběhla svůj úsek těsně za třetím Polskem.

Veronika Vítková se díky výbornému běhu a dvěma dobíjením na střelnici posunula až na druhé místo, zezadu na ní ale tlačila Běloruska Domračevová, která ji těsně před cílovou rovinkou předběhla a odsunula na třetí pozici.

Čtvrtý úsek skvěle zajela dvacetiletá Němka Franziska Preussová, která své štafetě zajistila vítězství.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):
Ženy - štafeta 4x6 km: 1. Německo (Kummerová, Hildebrandová, Hinzová, Preussová) 1:11:40,4 (0 tr. okruhů + dobíjení), 2. Bělorusko (Skardinová, Dubarezavová, Pisarevová, Domračevová) -21,1 (0+10), 3. ČR (Puskarčíková, Soukalová, Landová, Vítková) -22,2 (0+9), 4. Itálie -39,9 (1+4), 5. Norsko -46,3 (1+12), 6. Polsko -47,4 (0+8).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme