Biatlonistky dominanci nepotvrdily. Chyby odsunuly štafetu na 8. místo

České biatlonistky nastoupily ke štafetovému závodu na MS v Kontiolahti v roli velkých favoritek na medaili, závod se jim ale nepovedl. Gabriela Soukalová sice chvíli vedla, ale chyby Jitky Landové a Veroniky Vítkové srazily české ambice až na 8. místo konečného pořadí. Vyhrály Němky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češky jsou favoritkami biatlonové štafety

Češky jsou favoritkami biatlonové štafety | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Poprvé v sezoně tak česká reprezentace ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková skončila mimo stupně vítězů a dojela osmá. Triumfoval naopak německý tým v nejsilnější sestavě.

První šestikilometrový úsek měla na starosti nejmladší z českého kvarteta Eva Puskarčíková. První položku zvládla čistě, na druhé ale musela dvakrát dobíjet a nabrala ztrátu, která při předávce Gabriele Soukalové činila na 12. místě 26 sekund na Polsko.

Soukalová ale má v Kontiolahti skvělou formu. Stříbrná žena vytrvalostního závodu sestřelila všech deset terčů bez jediného problému a dostala se přes trápící se soupeřky. Předala na druhém místě v kontaktu s vedoucí Itálií.

Tři trestná kola jsou za ideálních podmínek strašně moc, smutní Vítková

Číst článek

Landová se na světovém šampionátu v Kontiolahti střelecky trápí, což se ve štafetě bohužel potvrdilo, už vleže vypotřebovala všechny 3 náhradní náboje a nabrala ztrátu. Při položce vestoje ani 3 rány navíc nestačily a po absolvování trestného kola nabrala ztrátu minuty a půl. Svůj úsek dokončila jako osmá.

Trápila se i Veronika Vítková, která potvrdila, jak se ji v Kontiolahti nedaří na střelbě vleže. Dva trestné okruhy ji odsunuly až na třinácté místo, které poté čistou stojkou vylepšila, do cíle ale dojela až jako osmá. Přesto česká štafeta získala Křišťálový globus za celosezónní výsledky.

Česká štafeta ztratila 3 minuty na suverénní Němky. Hildebrandová, Preussová, Hinzová a Dahlmaierová závod ovládly o minutu před Francií, kterým druhé místo zajistila Marie Dorinová Habertová. třetí místo slaví Italky.

Roli sehrála lnervozita, vysvětluje trenér biatlonistek Vítek

Číst článek

Mistrovství světa v biatlonu v Kontiolahti (Finsko):
Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Německo (Hildebrandová, Preussová, Hinzová, Dahlmeierová) 1:11:54,6 (0 tr. okruhů + 6 dobíjení), 2. Francie (Bescondová, Latuilliereová, Braisazová, Dorinová-Habertová) -1:00,3 (1+9), 3. Itálie (Vittozziová, Oberhoferová, Gontierová, Wiererová) -1:06,1 (0+9), 4. Rusko -1:16,8 (0+7), 5. Norsko -1:24,6 (0+10), 6. Ukrajina -1:42,5 (1+9), 7. Bělorusko -2:05,8 (1+8), 8. ČR (Puskarčíková, Soukalová, Landová, Vítková) -3:11,7 (3+11), 9. Švédsko -3:15,8 (0+5), 10. Kanada -3:39,5 (1+10).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme