Biatlonistky skončily ve štafetě na 16. místě. Závod v Anterselvě ovládly Němky

České biatlonistky obsadily v nedělní štafetě Světového poháru 16. místo. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Vítka se v italské Anterselvě představily v pozměněné sestavě, ve které chyběla Gabriela Koukalová. Češky zaostávaly za nejlepšími již od samotného úvodu a nakonec dojely se ztrátou necelých čtyř minut na vítězné Němky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková na trati v Anterselvě

Veronika Vítková na trati v Anterselvě | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Štafetu České republiky v Anterselvě rozbíhala Lucie Charvátová. Ta se sice nejprve na první položce vyvarovala trestnému kolu, ale při druhé střelbě už ne a nabrala takřka minutovou ztrátu.

Po Charvátové na trať vyrazila Lea Johanidesová. Sedmadvacetiletá biatlonistka však 16. pozici české štafety nevylepšila, když na střelnici vyrobila celkem pět chyb a v součtu s během nabrala manko rovné třem minutám.

Třetí část štafety tentokrát patřil Evě Puskarčíkové, osmé ženě průběžného hodnocení Světového poháru. Ačkoliv Puskarčíková žádnou ztrátu na nejlepší nestáhla, dokázala svůj tým posunout z 21. příčky na devatenáctou.

Z českého tria skončil v závodě s hromadným startem nejlépe Moravec. Vyhrál Nor Johannes Bö

Číst článek

Jako poslední se na šestikilometrový úsek vydala Veronika Vítková. Té se podařilo dvakrát zastřílet za nulu a posunout českou štafetu na konečnou 16. pozici.

Z jasného vítězství se radovaly Němky, které o 24 sekund zdolaly druhé Francouzky. V závěrečných metrech pak třetí místo pro Itálii vybojovala Dorothea Wiererová, která si v souboji o bronz poradila s Anastasijí Merkušinovou z Ukrajiny.

Štafetou žen se v Anterselvě uzavřelo šesté kolo letošní sezony Světového poháru. Příštím podnikem bude pro biatlonisty a biatlonistky mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu, které začíná 6. února.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Ženy - štafeta (4x6 km):
1. Německo (Hinzová, Hammerschmidtová, Hildebrandová, Dahlmeierová) 1:09:12,4 (0 trest. okruhů + 12 dobíjení), 2. Francie (Chevalierová, Braisazová, Bescondová, Dorinová Habertová) -24,2 (0+8), 3. Itálie (Vittozziová, Sanfilippová, Runggaldierová, Wiererová) -33,4 (0+9), 4. Ukrajina -37,5 (0+6), 5. Rusko -1:16,0 (0+5), 6. Bělorusko -1:32,7 (0+7), ...16. ČR (Charvátová, Johanidesová, Puskarčíková, Vítková) -3:52,9 (1+13).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme