Biatlonisty čeká těžký sprint v Hochfilzenu. Riskantnější, ale fofr, tuší trenér

Biatlonisté a biatlonistky, včetně vedoucí ženy Světového poháru Gabriely Soukalové, se dnes musí popasovat s velmi náročnou tratí sprintu. V rakouském Hochfilzenu, kde sníh téměř nikdy nechybí, ho letos není zrovna hodně a měnící se počasí ho proměnilo v místy nebezpečnou hmotu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Hochfilzenu chybí sníh, trať pro biatlonové SP je místy nebezpečná

V Hochfilzenu chybí sníh, trať pro biatlonové SP je místy nebezpečná | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Sjezdy tu nejsou úplně jednoduché, vždycky jsou do zatáčky. A je tam jedna blbá vracečka, kde je opravdu velká ledová plotna. Myslím, že tam někdo skončí v podmezí,“ říká s úsměvem, ale lehkými obavami česká biatlonistka Veronika Vítková.

A reprezentační trenér Zdeněk Vítek - sám bývalý závodník - pro sebe typicky dodává, že sprint bude „riskantnější, ale fofr.“ Takže i napínavější a atraktivnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonisté se přesunuli do Hochfilzenu, čeká je náročná trať, zjistil reportér ČRo Tomáš Kohout

Pro české fanoušky bude ještě přitažlivější tím, že jeho největší favoritkou je Gabriela Soukalová. Žena, která triumfovala před necelým týdnem v této disciplíně ve švédském Östersundu a zároveň vede celkově ve Světovém poháru. Její startovní číslo 6 tak bude mít prestižní červenožlutý podklad.

„Je zkušená. V biatlonovém poli už něco zažila a v téhle situaci není poprvé. Jestli ji to ovlivňuje se dá říct až z odstupem času, ale myslím, že to nebude tak hrozné,“ věří Zdeněk Vítek Gabriele Soukalové.

Vědoucí žena SP dala v předvečer závodu před rozhovory přednost klidu s rodiči svými a svého přítele a chce se na sprint plně soustředit. Kromě ní a Veroniky Vítková pojedou po půl dvanácté také Jitka Landová, Eva Puskarčíková a Lucie Charvátové.

Pánové Moravec, Šlesingr, Krupčík, Krčmář a Soukup vyjedou po půl třetí odpoledne.

Gabriela Soukalová dnes do sprintu nastoupí jako vedoucí žena SP | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme