Biatlonové závody v Canmore se blíží. Z absence šéftrenéra si čeští reprezentanti hlavu nelámou

Čtyřdenní aklimatizace je u konce a biatlonisté začnou dnes v Kanadě závodit. Kromě soupeřů a osmihodinového časového posunu měli v olympijském středisku v Canmore zápasit také s velkými mrazy. Podle posledních předpovědí by ale teploty měly pod minus deset stupňů klesnout jen v neděli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Kanadě se dnes uskuteční první světový biatlonový závod po více než pěti letech

V Kanadě se dnes uskuteční první světový biatlonový závod po více než pěti letech | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Minus deset je hrana, řekl bych. Pokud je ještě více pod nulou, tak člověk není schopen udržet ruce v teple a s citem, což je nepříjemné,“ vysvětluje Michal Šlesingr.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými biatlonisty před zahájením závodů SP v Canmore mluvil reporér ČRo Jan Suchan

„Manipulace se zbraní a střelba v těch mrazech není úplně pro každého. Rozhodně není příjemné, když jdete střílet a vlastně skoro necítíte prsty a nevíte, jestli držíte zásobník, nebo ne,“ doplňuje Michala Šlesingra vedoucí žena Světového poháru Gabriela Soukalová.

Té se hodně ulevilo, protože si z juniorského mistrovství světa 2009 pamatuje, jaké mrazy v Canmore dovedou být.

„Byla tak šílená zima, že se skoro nedalo vylézt ven a jednoho dne jsme trénovali jen my a Rusové. Všichni byli zalezlí, bylo snad minus dvacet a něco. Lyže nám přimrzaly ke sněhu, takže je člověk pomalu musel tlačit i z kopce,“ vzpomíná česká závodnice.

Na přírodu není čas. Biatlonisty čekají v Canmore první závody

Číst článek

Tohle by teď tedy hrozit nemělo. Kromě třeskutých mrazů a norských hvězd, které kanadský Světový pohár vynechávají, se musejí čeští biatlonisté obejít i bez šéftrenéra Ondřeje Rybáře. Místo pobytu v Canmore chystá doma závěrečnou přípravu na mistrovství světa.

„Konečně si od něj odpočineme,“ říká s úsměvem Šlesingr. „Každopádně to, že nejede na tyhle dva svěťáky, není žádná tragédie,“ myslí si český biatlonista.

„Pokud všechno bude klapat, člověk bude psychicky v pohodě a půjde i střelba, tak nevidím problém v tom, že bude chybět,“ shoduje se se svým kolegou i Ondřej Moravec, na kterého bude v dnešním sprintu, jenž startuje v 19.15 českého času, zpoza dalekohledu dohlížet asistent Marek Lejsek.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme