Biatlonoví mistři světa už pilně trénují a vyhlíží další závody

Čtyři čeští biatlonisté se dnes poprvé probouzeli jako mistři světa. Členové vítězné štafety Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec si mohli trochu pospat, teď už ale muži ve finském Kontiolahti trénují a za pár hodin čeká totéž i ženy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenéři českých biatlonistů Zdeněk Vítek a Ondřej Rybář už dávkují svým svěřencům další tréninkové jednotky

Trenéři českých biatlonistů Zdeněk Vítek a Ondřej Rybář už dávkují svým svěřencům další tréninkové jednotky | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Pro závodníky se v podstatě nic nemění. Super úspěch, ale jsme tady na závodech, kterých je celá série. Ty nejlepší čeká až šest závodů a na tom je potřeba furt pracovat,“ říká trenér Zdeněk Vítek.

S šéftrenérem Ondřejem Rybářem proto nechystá žádné velké úlevy. Ale není to prý kvůli tomu, aby zlatí biatlonisté nezískali mistrovské manýry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonoví mistři světa už jsou v plném tréninku a připravují se na další závody, které je na mistrovství světa čekají

„Závodníci jsou mistři světa, což jim nesmírně přeju, ale na druhou stranu je to biatlon. Jeden den můžete být nahoře, druhý den dole. Musíme udělat všechno pro to, aby byli co nejvýš.“

Výš než ve smíšené štafetě to už nejde a české biatlonistky věří, že to tým povzbudí a zároveň uklidní.

„I kdyby se nám do konce nic nepovedlo, zlato nám nikdo nevezme. Určitě nás to nabudí optimismem a snad nás to nakopne k dalším výsledkům,“ říká Gabriela Soukalová.

„Máme splněno a o to jednodušší budou ostatní závody,“ doplňuje Veronika Vítková.

Nabízí se paralela s minulým mistrovstvím světa v Novém Městě na Moravě. Také tam Češi cenným kovem, tehdy bronzovým, z úvodní smíšené štafety vyvolali velká očekávání, ale pak už získali jen dvě bramborové medaile.

Konkrétně to byl Ondřej Moravec, který má ještě čerstvější důkaz toho, že po posvícení může opravdu přijít půst.

Na oslavu nebyla energie, říkal ráno po zlatém závodu Ondřej Moravec

Číst článek

„Určitě se nám bude závodit líp, ale nechtěl bych to nějak zakřiknout, protože na Světovém poháru v Novém Městě jsem to řekl taky a pak se mi nedařilo.“

To už je ale minulost zlatou barvou přetřená. A i když možná teď při trénincích české kvarteto na vítězný závod trochu pozapomene, večer se mu určitě zase vybaví. Na medailovém ceremoniálu.

„Těšíme se moc. Je to dobře udělaný, protože některým, co máme delší vedení, třeba do té doby dojde, že jsme první. Pak si to snad víc užijeme,“ směje se Gabriela Soukalová.

 

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme