Biatlonový sprint ovládl Johannes Bö, Šlesingra odsunuly chyby na 7. místo

Michal Šlesingr předvedl ve sprintu na mistrovství světa biatlonistů parádní běžecký výkon, dvě chyby na střelnici ho ale stály medailové umístění a skončil sedmý, dvě místa před Ondřejem Moravcem. Mistrem světa se stal Nor Johannes Bö, třetí skončil jeho bratr Tarjei.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr udělal na střelnici dvě chyby, stály ho medaili

Michal Šlesingr udělal na střelnici dvě chyby, stály ho medaili | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Boušek“, jak se Šlesingrovi mezi biatlonisty přezdívá, udělal na každé položce sprintu za 10 kilometrů jednu chybu a kvůli trestným okruhům běžel o 300 metrů víc. Na trati si ale zkušený závodní počínal fantasticky, byl druhý nejrychlejší, což mu pomohlo na sedmé místo.

„Podmínky na střelnici byly natolik těžké, že dvě rány ještě nejsou až tak špatná střelba, řekl bych obstojná. Sedmé místo je krásné, každý výsledek do desítky je velmi dobrý a muže mě těšit,“ řekl po závodě Michal Šlesingr.

O dvě pozice za Šlesingrem skončil druhý Čech Ondřej Moravec, který minul předposlední ránu a jeho ztrátu 44 sekund nabral pomalejším během. Jako jediný z Čechů střílel čistě Jaroslav Soukup, který doběhl jedenáctý.

Titul mistra světa získal Nor Johannes Thingnes Bö, bratrský triumf podtrhl jeho starší bratr Tarjei, který bere bronz. Senzační druhé místo získal Kanaďan Nathan Smith.

Výsledky sprintu určily rozestupy do zítřejší stíhačky. Šlesingr má na první místo ztrátu 36 sekund, Moravec 44 a Soukup téměř 50.

Dnes je na programu ještě sprint žen i s Veronikou Vítkovou, Gabrielou Soukalovou, Evou Puskarčíkovou a Jitkou Landovou. Závod bude náš web přenášet v přímém přenosu od 16 hodin a třiceti minut.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme