Björgenová získala 16. zlato. Na MS v Lahti ovládla běh na 10 kilometrů

Závod na 10 kilometrů klasicky ovládla na mistrovství světa v Lahti šestatřicetiletá Norka Marit Björgenová. Získala tak šestnácté zlato. Druhá byla obhájkyně první příčky Švédka Charlotte Kallaová a třetí Norka Astrid Jacobsenová. Česká závodnice Kateřina Beroušková skončila osmadvacátá a Kateřina Smutná o tři místa za ní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norka Marit Björgenová a její radost v cíli

Norka Marit Björgenová a její radost v cíli | Zdroj: Reuters

Dánka Björgenová, která byla před závodem favoritkou, nedala soupeřkám šanci i díky skvělé technice založené na obrovské dynamice a na každém mezičase sbírala sekundy k dobru. V cíli měla na obhájkyni zlata z Falunu v roce 2015 Švédku Kallaovou náskok jednačtyřicet sekund.

Ze dvou českých reprezentantek dojel lépe Kateřina Beroušková, která nakonec obsadila osmadvacátou pozici se ztrátou 2:48,7 minuty na první Norku. Třiatřicetiletá dálková běžkyně na lyžích Kateřina Smutná před závodem říkala, že by ráda skončila do patnáctého místa, ale byla jednatřicátá.

„Je to kruté zrcadlo mezi závody mistrovství světa, Světového poháru a dálkových běhů,“L řekla bývalá mistryně světa Kateřina Neumannová v České televizi.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Lahti (Finsko):
Běh na lyžích:
Ženy - 10 km klasicky:
1. Björgenová (Nor.) 25:24,9, 2. Kallaová (Švéd.) -41,0 3. Jacobsenová -55,5, 4. Wengová (obě Nor.) -1:13,8, 5. Haagová (Švéd.) -1:22,7, 6. Niskanenová -1:23,7, 7. Pärmäkoskiová (obě Fin.) -1:31,4, 8. Östbergová (Nor.) a Kowalczyková (Pol.) obě -1:34,5, 10. Böhlerová (Něm.) -1:35,8, ...28. Beroušková -2:48,7, 31. Smutná (obě ČR) -2:52,5.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme