Björndalen kariéru zatím neukončí. Chce závodit až do olympiády v roce 2018

Fenomenální norský biatlonista Ole Einar Björndalen chce závodit až do olympijských her v Pchjongčchangu v roce 2018. Dvaačtyřicetiletý osminásobný olympijský vítěz a dvacetinásobný mistr světa to dnes řekl na tiskové konferenci, čímž uzavřel spekulace o konci kariéry. Překvapil navíc prohlášením, že v říjnu očekávají s běloruskou biatlonistkou Darjou Domračevovou narození prvního potomka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonová legenda Ole Einar Björndalen z Norska

Biatlonová legenda Ole Einar Björndalen z Norska | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Už se těším na další sezonu. Motivace mi rozhodně neschází,“ prohlásil 'Kanibal' a doplnil, že se cítí jako dvacetiletý. „Myslím, že v biatlonu mohu stále něco dokázat,“ dodal Nor, který na březnovém mistrovství světa v Oslu vybojoval čtyři cenné kovy.

Björndalen chtěl původně končit už po předloňských hrách v Soči, avšak po triumfu ve sprintu a ve štafetě svoje rozhodnutí přehodnotil. Totéž učinil i nyní po úspěšném vystoupení v Oslu, kde ke zlatu ze štafety přidal i tři individuální cenné kovy.

V Pchjongčchangu může Björndalen při svém sedmém startu pod pěti kruhy rozšířit rekordní sbírku 13 medailí. Poprvé se na hrách představil v roce 1994 v Lillehammeru, od té doby získal osm zlatých, čtyři stříbra a jeden bronz a stal se nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympijských her.

Šestinásobný celkový vítěz Světového poháru Björndalen, jenž vlastní rovněž rekordních 44 medailí ze světových šampionátů, dnes poprvé veřejně promluvil o svém vztahu s Domračevovou. Běloruská hrdinka her v Soči, kde vybojovala tři zlata, vynechala nedávno skončenou sezonu kvůli vyčerpání a onemocnění mononukleózou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme