Boulařka Sudová měla problémy s vybavením, na lehkém svahu potřebuje postrčit

Česká akrobatická lyžařka Nikola Sudová má na MS medailové ambice, cestou z Ameriky se jí ale ztratily lyže. Do rakouského Kreischbergu tak devátá žena z olympijských her v Soči dorazila v nejistotě, vybavení se ale nakonec našlo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boulařka Nikola Sudová

Boulařka Nikola Sudová | Foto: Radek Herot

„Měla jsem všechno náhradní, takže to teď vypadá, že jsem se přestěhovala do Kreischbergu, protože mám všechno dvakrát. Naštěstí tu jsme mikrobusem ve třech lidech, tak se to snad cestou domů vejde,“ směje se Nikola Sudová.

Ještě těsně před prvním tréninkem ale neměla v Kreischbergu jediné lyže s vázáním. „Vezla jsem sem lyže, které jsme neměla namontované, takže se čekalo, jestli přijdou, jinak bych to tu nechávala montovat. V těchto jsem jela všechny svěťáky doteď,“ dívá se boulařka na lyže, ve kterých zajela nejlepší výsledky v SP za poslední dva roky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starosti Nikoly Sudové v přípravě na závod MS zjistil reportér ČRo Jakub Marek

Žádný citový vztah k nim ale nemá. „V boulích je to tak, že když začnou být měkké a vypráskané, tak se vymění,“ vysvětluje. Po pátém místě v Calgary a čtvrté příčce v Deer Valley to ale není třeba.

Trať v Kreischbergu ji ale nevyhovuje „Je strašně lehká. Přijeli jsme na kopec, podívala jsem se na trať a je fakt jednoduchá, bude to o malých chybičkách a rychlosti,“ lituje Nikola Sudová. Jejími silnými stránkami jsou skoky a technika.

„Bylo by to lepší, kdyby tam byl nějaký zádrhel technického typu, což není. Budu se muset soustředit, abych jela rovně. Umím to, akorát se do toho musím dostat,“ uvědomuje si dvaatřicetiletá rodačka z Jablonce.

„Když mě někdo nahoře strčí, vím, že to zvládnu a dobře to vypadá. Když se mi to rozjede omylem, zvládám to a paradoxně to je lepší, než když to mám pod kontrolou,“ dodává boulařka Nikola Sudová s tím, že do ní trenér bude muset na startu asi trochu strčit.

Kvalifikace jízdy v boulích čeká českou závodnici v neděli dopoledne a odpoledne by ráda bojovala o svou třetí medaili z mistrovství světa.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme