Boulařka Sudová se do superfinále MS nedostala, skončila 16.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová nepotvrdila na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu šesté místo z kvalifikace a do nejužšího finále jízdy v boulích se nedostala, klasifikována je na šestnáctém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Sudová během kvalifikace MS, postoupila z 6. místa

Nikola Sudová během kvalifikace MS, postoupila z 6. místa | Foto: Svaz lyžařů ČR

V kvalifikaci i první finálové jízdě předvedla Nikola Sudová dva čisté skoky – otočku o 360 stupňů s roznožkou a salto s pozicí.

Problém ale přišel na trati. V jejím prostředním úseku několik boulí českou koulařku rozhodilo a dostala se do záklonu, což se negativně odrazilo na známkách od rozhodčích.

Už po dojezdu do cíle bylo jasné, že se 9. žena průběžného pořadí Světového poháru mezi šest nejlepších v superfinále nepodívá, se ziskem 73,41 setin bodu nakonec skončila šestnáctá, na postup bylo třeba získat o více než 6 bodů víc.

Jde o třetí nejhorší výsledek v kariéře Nikoly Sudové na MS, hůře skončila pouze v roce 2001 ve Whistleru, od té doby vždy byla minimálně v elitní desítce. Titul mistryně světa získala olympijská vítězka Justine Dufourová-Lapointeová z Kanady. Stříbrnou příčku obsadila obhájkyně světového zlata Američanka Hannah Kearneyová, bronz si odvezla do Francie Anthony Benna.

 

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme