Březina s Vernerem se poprvé potkají od OH ve Vancouveru

Michal Březina a Tomáš Verner, to jsou hlavní hvězdy už zahájeného krasobruslařského šampionátu tří zemí v Žilině. Setkání dvou nejlepších českých sportovců svého oboru je o to pikantnější, že se oba, ač stejné profese a stejné národnosti, neviděli téměř deset měsíců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner

Tomáš Verner | Foto: www.krasobru.wz.cz

Mariánské náměstí v Žilině žije ryze vánočním duchem a jen málokdo by na první pohled poznal, že zde začíná juniorské a seniorské mistrovství tří zemí v krasobruslení. To dokládají i slova harmonikáře Slavka. "Nevím o tom, teď to slyším poprvé." I Slavko ale následně dokazuje, že obyvatelé Žiliny přeci jenom mezi krasobruslařské znalce patří. "Když jsem byl mladý, měli jsme velkého mistra. Ondřej Nepela to byl velký umělec na ledě."

Nejenom na bývalé legendy krasobruslení jakou beze sporu byl Ondrej Nepela mohou ale nyní v Žilině zaměřit svoji pozornost. Obrazně řečeno před očima totiž mají dvě hvězdy současného světového krasobruslení: české duo Tomáš Verner a Michal Březina. Oba dva jsou velkými konkurenty, oba dva se přitom na své setkání do Žiliny těšili. Z prostého důvodu, neviděli se totiž už od OH ve Vancouveru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Březina s Vernerem se poprvé potkají od OH ve Vancouveru

A Verner hned reagoval otázkou: "Už jseš celej spravenej?" Na Březinovy zdravotní problémy, které vyústili nakonec v říjnovou operací křečové žíly. "Zranění jsou pro sportovce vždycky mizerný. Každý máme svoje handicapy, já mu přeju, aby se uzdravil, protože na mistrovství Evropy by se mohl ukázat v dobré formě."

Hodnotí beze špetky rivality Březinovy kvality Verner. Respekt před vzájemným kláním obou zmíněných bruslařů putovalo ale i opačným směrem. Březina ačkoliv s Vernerem nebyl dlouho k kontaktu, novinky v krátkém programu i volné jízdě Vernera studoval hodně poctivě.

"Viděl jsem obě jeho jízdy. On byl v podstatě jediný, koho jsem viděl ze závodů Grand Prix. Neměl jsem potřebu nikoho jiného sledovat." Novinkou v podání krátkého programu na motivy japonských bubnů ale bude moci na oplátku Březina přidat studijní materiál i svému kolegovi. Novinkou, která ale bude v nevyhřívané Doxxbet Aréně za teploty pod bodem mrazu asi hodně bolet.

"Dcela mě to děsí, protože mám na krátký program na sobě od pasu nahoru jenom tílko. V podstatě na sobě nic nemám, jenom kameny a hrozně tenkou látku. Neříkám, že se mi ani nechce závodit, ale v tenhle moment, pokud je venku mínus deset, tak v hale bude mínus pět a v tom se opravdu závodit nedá."

O podobném názoru ale asi Březina žilinské organizátory jen těžko přesvědčí. A tak i když za mrazu dvě české hvězdy krasobruslení budou pokračovat ve svém setkání po dlouhé době podle programu - i na ledové ploše.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme