Bronz Moravce připraví o vlasy biatlonového šéfa Jiřího Hamzu

Biatlonista Ondřej Moravec získal svou první individuální medaili z mistrovství světa. Ve vytrvalostním závodu ve finském Kontiolahti skončil třetí a má tak bronz. Udělalo to radost i prezidentovi Českého svazu biatlonu Jiřímu Hamzovi, který ale za medaili zaplatí i částí svého těla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf českého biatlonu Jiří Hamza musel po bronzu Ondřeje Moravce shodit vlasy, role holiče se zhostil trenér Zdeněk Vítek.jpg

Šéf českého biatlonu Jiří Hamza musel po bronzu Ondřeje Moravce shodit vlasy, role holiče se zhostil trenér Zdeněk Vítek.jpg | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Nechtěl jsem, aby Zdeňkovi Vítkovi bylo smutno a nebyl sám holohlavý, tak to dneska zbude na mě. Každá medaile si vybere jednu oběť,“ usmíval se Jiří Hamza.

Ten si stejně jako Zdeněk Vítek po triumfu Gabriely Soukalové nechá díky medaili Ondřeje Moravce ostříhat hlavu dohola. Ale kdo bude příště?

„Tak to se ještě domluvíme,“ nechává otevřenou otázku dalšího holohlavého člena týmu šéf českého biatlonu. A už se těší na oslavy další medaile.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bronz Moravce připraví o vlasy biatlonového šéfa Jiřího Hamzu

„Budou decentní, neslavíme nijak brutálně. Nějaké pivo vypijeme, posedíme a půjdeme spát,“ prozrazuje průběh oslav Jiří Hamza.

Ale z pozice marketingu českého biatlonu je určitě prezident svazu s další medailí spokojený, protože bude mít zřejmě velký dopad.

„Dopad bude adekvátní úspěchu. Biatlon byl doteď značně podfinancovaný, takže řešíme trošičku závazky z minulosti. Nemyslím ekonomické, ale v podobě infrastruktury. Flint, lyží, abychom mohli přitáhnout co nejvíce malých dětí,“ vysvětluje strategii Jiří Hamza.

„Navíc chceme dělat s partnery, kteří nás vytáhli nahoru. Nechceme přeskakovat každý rok někam jinam. Takže portfolio je relativně stabilizované, ale určitě se dalším jednáním bránit nebudeme.

Medailové hody nekončí, biatlonista Moravec bronzový na 20 km

Číst článek

Musím touto formou také poděkovat všem naším sponzorům, kteří nás drží neskutečně nad vodou a umožňují nám, aby příprava byla co nejlepší. Nejen na reprezentační úrovni, ale i v klubech a věřím, že dokážeme během pár let vychovat další takovéhle závodníky,“ dodává prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme