Časy byly vyrovnané, za bednu jsem ráda, přiznala po bronzu Sáblíková

Také ve třetím vytrvalostním závodu nové sezony Světového poháru skončila rychlobruslařka Martina Sáblíková na stupních vítězů. Po druhých místech v Obihiru a Soulu obsadila na trati 3000 metrů třetí příčku v Berlíně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková zajela v berlínském závodu na 3000 metrů třetí nejlepší čas

Martina Sáblíková zajela v berlínském závodu na 3000 metrů třetí nejlepší čas | Zdroj: ČTK

„Jsem hrozně ráda, že jsem na bedně, časy byly totiž vyrovnané. I před závodem jsem říkala, že když budu do třetího místa, tak budu spokojená. Bylo to hodně těžké,“ uvedla pro Český rozhlas Sáblíková.

Závod vyhrála Nizozemka Ireen Wüstová, jejíž čas 4:01,55 českou reprezentantku nepřekvapil. „Ireen zajede trojku vždycky hodně rychle. Pokusila jsem se jí vyrovnat v prvním kole, ale nešlo to. Neukázala jsem, co umím,“ prohlásila Sáblíková, kterou do Berlína přijel podpořit plný autobus fanoušků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martinu Sáblíkovou po 3. místu v závodě SP na 3000 metrů zpovídal Štěpán Pokorný

„Jsem za ně pokaždé hrozně ráda, právě kvůli nim jsem chtěla skončit na stupních vítězů,“ přiznala sedmadvacetiletá rychlobruslařka. Díky třetímu místu udržela vedení v průběžném pořadí Světového poháru na dlouhých tratích. Vede o 30 bodů před Wüstovou.

„Letos jsem nedělala všechno pro rychlobruslení, hodně času jsem věnovala i kolu, což je možná znát. Jsem ale ráda, že jsem na bedně, uvidíme, jak to bude na mistrovství Evropy či světovém šampionátu. Nemusí se to podařit, ale nemám důvod být smutná. Na bedně se držím už dost dlouho,“ říká Sáblíková.

Sáblíková dojela na trojce v Berlíně třetí, vedení v SP udržela

Číst článek

Pro trojnásobnou olympijskou vítězku oblíbenou trojkou program v Berlíně nekončí. O neděli je jasno, ale ještě ale neví, zda v sobotu absolvuje kilometrovou trať, nebo jestli zasáhne do týmového závodu.

„Záleží to na Petrovi (trenéru Novákovi). Když se rozhodne pro týmový závod, tak mě čeká další trojka, protože bych jela vpředu. V neděli určitě pojedu na 1500 metrů a závod s hromadným startem,“ dodala Sáblíková.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme