Česká štafeta v závěru stáhla manko a v Pokljuce dojela pátá. Krčmář znovu pálil bezchybně

Michal Krčmář do soboty držel šňůru osmi čistých střeleckých položek v řadě. Ačkoli ve stíhacím závodě minul, v nedělní štafetě už znovu zastřílel bez chyby a české reprezentaci pomohl ve slovinské Pokljuce k páté příčce. Závod ovládli Francouzi s finišmanem Martinem Fourcadem, druzí dojeli Rusové, třetí Němci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář dojel ve stíhacím závodě devátý

Michal Krčmář dojel ve stíhacím závodě devátý | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Michal Šlesingr rozjel závod nadějně. Naštěstí pro českou reprezentaci se ho před první střelbou netýkala kolize, při níž běloruský závodník Sergej Bočarnikov zlomil pažbu své malorážky a ještě přes něj přelétl Fin Tuomas Gronman.

Před druhou položkou byl Šlesingr dokonce pátý, jenže dvakrát na ní dobíjel a propadl se na jedenáctou pozici. Nabral téměř půlminutovou ztrátu.

Manko pak po předávce Tomáši Krupčíkovi nadále narůstalo. Druhý český závodník na trati na obou položkách jednou opravoval a Ondřeje Moravce pouštěl na trať se ztrátou minuty a jedenácti vteřin na vedoucí Francouze.

Moravec ale na svém úseku zabral, dobíjel pouze jedinkrát a Michalu Krčmářovi předával ze šesté příčky s mankem 46 vteřin. Český finišman na ležce nechyboval a zastřílel jen o dvě sekundy pomaleji než Rus Anton Šipulin, který odjížděl z položky jako druhý za vedoucím Francouzem Martinem Fourcadem.

Krčmář potvrdil střeleckou formu i na stojce. Ačkoli šňůru osmi čistých položek během sobotní stíhačky ukončil, v neděli na žádné ze dvou položek nechyboval.

Češi se tak rázem objevili tam, kde byli zkraje závodu – na pátou pozici. Na ní už také setrvali. Krčmář dojel do cíle 48,9 vteřiny za vítěznými Francouzi, kteří měli čas 1:11,56. Druzí skončili ve štafetě Rusové, třetí Němci.

„Jsem spokojený. Máme v týmu sílu a patříme mezi šest nejsilnějších národů, které bojují o umístění. Michal zvládl finiš na jedničku, páté místo je super,“ komentoval výkon šéftrenér reprezentace biatlonistů Ondřej Rybář.

Ve 14:30 je na programu také štafeta žen, do níž česká reprezentace vyšle čtveřici Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Veronka Vítková a Gabriela Koukalová.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):

Muži - štafeta 4x10 km: 1. Francie (Béatrix, Fillon-Maillet, Desthieux, M. Fourcade) 1:11:56,5 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Rusko (Cvetkov, Babikov, Jelisejev, Šipulin) -15,7 (1+6), 3. Německo (Lesser, Dorfer, Doll, Schempp) -21,5 (0+11), 4. Ukrajina -36,3 (0+6), 5. ČR (Šlesingr, Krupčík, Moravec, Krčmář) -48,9 (0+6), 6. Rakousko -54,2 (1+6).

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme