České biatlonistky se na trati praly s větrem, sedmé místo je pro Soukalovou úspěch

Žlutočervené číslo pro nejlepší biatlonistku průběžného pořadí si v sedmém dílu Světového poháru v kanadském Canmore pojistila sedmým místem Gabriela Soukalová. A to i přesto, že s nízkým startovním číslem měla na úvodní střelecké položce co dělat, aby nebylo předčasně po závodě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová na trati závodu Světového poháru v Canmore

Gabriela Soukalová na trati závodu Světového poháru v Canmore | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Nejen na střelnici se totiž točily nepříjemné poryvy silného větru.

„To byla smůla ta první střelba. Musela jsem dlouho odkládat první ránu, což je hodně nepříjemné. Člověk pak začne být více nervózní. Je to trochu těžší se s tím popasovat, ale byla jsem ráda, že jsem to zvládla,“ těšilo po závodě rodačku z Jablonce nad Nisou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabrielu Soukalovou na trati závodu v Canmore trápily povětrnostní podmínky, s konečným sedmým místem je spokojená

Česká biatlonistka zvládla druhou položku bez chyb a doběhla si pro sedmé místo. V letošní sezoně tak ani jednou zatím neskončila mimo elitní desítku.

„Spokojená určitě jsem. V takto těžkém závodě při tak náročných podmínkách je další umístění v desítce super,“ neskrývala nadšení Soukalová.

Spolu s ní si start v dnešním večerním závodu s hromadným startem zajistila ještě Vítková s Puskarčíkovou. Stejně jako jejich mužští kolegové tak pojedou ve třech.

I když nemuselo tomu tak být, blízko účasti byla i v cíli chvíli osmnáctá Lucie Charvátová, pak ale přišla její diskvalifikace. Při ležce totiž měla problémy s nábojem. Jestli na terč ale opravdu vystřelila šestkrát, nevěděl ani trenér Zdeněk Vítek.

„První tři rány nastřílela v rytmu. Pak začala cvakat a možná si vyhodila náboj. Sama neví, jestli střílela na sucho, nebo jestli náboj vypálila. Já sám jsem se v tom ztratil hned po třetí ráně. Myslím, že je to docela sporné,“ říkal bezprostředně po skončení sprintu v Canmore v rozhovoru Zdeněk Vítek.

Jakub Kanta, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme