České biatlonistky v úvodním individuálním závodě SP trápil vítr. Vítková přesto skončila devátá

Německá biatlonistka Laura Dahlmeierová se stala vítězkou úvodního individuálního závodu letošní sezony Světového poháru, když v Östersundu ovládla vytrvalostní závod na 15 kilometrů. Z českých reprezentantek se ve složitých podmínkách nejlépe vedlo Veronice Vítkové, která skončila na devátém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková na trati ve švédském Östersundu

Veronika Vítková na trati ve švédském Östersundu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Předpověď před vytrvalostním závodem ve švédském Östersundu hovořila o silném větru a tyto prognózy se nakonec naplnily.

S podmínkami na střelnici si nejlépe poradila Jurkevičová, která jako jediná neminula ani jeden terč. K vítězství to však Bělorusce nestačilo, protože Němka Dahlmeierová byla i se dvěma trestnými minutami rychlejší a zvítězila. Mezi ně se poté ještě vklínila Francouzka Bescondová.

České reprezentantky se s větrem na střelnici vypořádávaly jen velmi složitě – obhájkyně vítězství ve Světovém poháru Gabriela Koukalová minula celkem sedmkrát, takže jí ani druhý nejrychlejší běh nepomohl k lepší než 17. pozici.

Östersund ve mně probudil touhu se prát, říká Koukalová. Podle Rybáře může obhájit křišťálový glóbus

Číst článek

„Na střelnici jsem měla špatnou bilanci. Můžu slíbit jediné – budu se to snažit zlepšit. Nevím, kam se podělala koncentrace a vyvážená střelba z minulého roku, ale věřím, že ještě nejsem rozzávoděná,“ řekla v cíli Gabriela Koukalová.

Nejlepší výsledek tak pro českou reprezentaci vyjela Veronika Vítková, která sice na úvod třikrát zaváhala, ale posléze se netrefila z 15 pokusů pouze dvakrát, což jí nakonec stačilo na devátou příčku.

O jednu chybu méně udělala na střelnici Eva Puskarčíková, když jí nevyšla pouze třetí položka. Česká biatlonistka závod nakonec dokončila na 15. místě.

Zbylé české reprezentantky, Lucie Charvátová a Jessica Jislová, na body nedosáhly.

Závod SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):
Ženy - vytrvalostní závod (15 km):
1. Dahlmeierová (Něm.) 46:14,0 (2 trest. minuty), 2. Bescondová (Fr.) -15,8 (1), 3. Jurkevičová (Běl.) -1:17,3 (0), 4. Preussová (Něm.) -1:37,9 (3), 5. Braisazová (Fr.) -1:52,4 (4), 6. Glazyrinová (Rus.) -2:42,3 (2), 7. Hauserová (Rak.) -3:04,9 (3), 8. Öbergová (Švéd.) -3:14,6 (4), 9. Vítková (ČR) -3:23,3 (5), 10. Hinzová (Něm.) -3:32,0 (3), ...15. Puskarčíková -4:12,8 (4), 17. Koukalová -4:21,1 (7), 41. Charvátová -6:20,3 (8), 52. Jislová (všechny ČR) -7:28,4 (5).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme