České skokany na lyžích čeká v Bischofshofenu poslední díl Turné čtyř můstků

Skokani na lyžích dnes mají před sebou, vojenskou terminologií, průzkum bojem. Ve dvou tréninkových kolech se připraví na kvalifikaci, ve které budou bojovat o postup do posledního závodu Turné čtyř můstků. A česká čtveřice si to chce v Bischofshofenu užít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka během prvního kola v dnešním závodě v Ga-Pa

Roman Koudelka během prvního kola v dnešním závodě v Ga-Pa | Zdroj: ČTK

Jan Matura třeba proto, že se mu úvod Turné sice nevyvedl, ale pořád se lepší. Naposledy byl v Innsbrucku patnáctý a ví, s čím půjde na můstek v Bischofshofenu.

„Po závodě v Innsbrucku jedině s dobrou náladou. Navíc Bischofshofen mám rád, je to letecký můstek. Těším se,“ pravil posmutnělým hlasem Jan Matura.

Přehrát

00:00 / 00:00

České skokany čeká v Bischofshofenu kvalifikace na poslední závod Turné čtyř můstků

Ale možná byl ještě rozespalý z cesty do Bischofshofenu, možná už se těšil na relax v sauně. I tam skokani nabírají sílu. Lukáš Hlava už v Innsbrucku prozradil, že i tréninkový deník pomůže v přípravě na konkrétní závod. Zvlášť když se mu tam v přípravě dařilo.

„Přečtu si hodnocení, které jsem si sepsal, a pokusím se na své výkony navázat,“ doplnil Lukáš Hlava.

Jakub Janda si může vzpomenout, jak mu to tady šlo před 10 lety, kdy se na Turné radoval s celkového vítězství, a Romanu Koudelkovi zase pomůže naštvání.

„Já ten můstek úplně nesnáším. Je tam dlouhý nájezd, není tam žádný rádius a to mi vůbec nevyhovuje. Ale právě z toho důvodu se moc těším. Je to pro mě velká výzva a o motivaci mám postaráno,“ říká Roman Koudelka.

Kvalifikace začne v 17 hodin.

Turné čtyř můstků | Foto: Český rozhlas

Tomáš Kohout, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme