Český biatlon zažil skvělou sezonu, po dovolené přijde příprava na Pchjongčchang

Zlato, dvě stříbra a bronz z mistrovství světa nebo dva malé křišťálové glóby. Biatlonisté za sebou mají velice vydařenou sezonu, kterou zakončí na exhibici v Jablonci. Po dovolených se začnou připravovat na olympijské hry v Pchjongčchangu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová s jedním ze svých křišťálových glóbů

Gabriela Koukalová s jedním ze svých křišťálových glóbů | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Parta kolem trenéra Ondřeje Rybáře už sesbírala všemožné trofeje a medaile, ale individuální zlato z velké akce vybojovala až letos Gabriela Koukalová. „Je to úžasné, zatím to ani nemůžu moc posoudit. Přišlo tolik pocitů, že se v tom vůbec neorientuju,“ hledala slova světová šampionka.

Z mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu si nakonec Koukalová odvezla kompletní sadu cenných kovů, dokonce včetně bramborové medaile, Ondřej Moravec přidal stříbro, a tak z toho byl nejúspěšnější šampionát v české historii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velkou část sezony strávil s biatlonovou reprezentací reportér ČRo Jan Suchan

Radost měl pochopitelně i šéftrenér Ondřej Rybář: „Tohle je fantazie, která musí potěšit každého Čecha.“

Totéž se dá říct i o výsledcích ve Světovém poháru. Na každé jeho zastávce byl aspoň jeden z českých reprezentantů na stupních vítězů, celkově skončila Gabriela Koukalová druhá a navrch získala dva malé křišťálové glóby pro nejlepší ženu sprintů a závodů s hromadným startem.

„Až to ze mě všechno spadne a přijedu domů nebo budu někde na dovolené, tak mi teprve dojde, co se zase všechno podařilo,“ říká žena, která má už sedm křišťálových glóbů.

Ale nečinila se jen Koukalová nebo Moravec, na stupně vítězů vystoupali v elitním seriálu i ženská štafeta, Michal Šlesingr a poprvé v kariéře také Eva Puskarčíková a Michal Krčmář.

Teď vyhlížejí čeští biatlonisté hlavně dovolenou, ale pak se vzhledem k letošním úspěchům můžou začít těšit na příští sezonu, která má vrchol na olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu.

„Olympijská sezona nebude lehká, protože poslední olympiáda se českému biatlonu neskutečně povedla. Už po Soči jsem varoval, ať nikdo nečeká, že to přijde znova, protože tedy se to skvěle sešlo,“ říká Ondřej Rybář. Snad se mu totéž v příští sezoně s jeho svěřenci povede znovu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme