Češky o kousek bez medaile, individuální závod biatlonistek ovládly famózní Francouzky

Mistrovství světa v biatlonu v norském Holmenkollenu mělo dnes na programu individuální závod žen. České reprezentantky opět předvedly, že patří ke světové špičce, na medailové umístění to ale nestačilo. Zlato si vyjela Dorinová Habertová, druhá dojela další Francouzka Bescondová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková

Veronika Vítková | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

V Norsku dnes nevládly ideální podmínky, a tak musel být individuální závod z důvodu nepříznivého počasí přeložen. První závodnice vyjela na trať už ve 13 hodin. Z českých reprezentantek se na startu objevily Gabriela Soukalová, Veronika Vítková a Lucie Charvátová. Nemocná Eva Puskarčíková odjela domů a Jessica Jislová se šetřila pro páteční štafetový závod.

Jako první se na trať v Oslu vydala Lucie Charvátová. Po první střelecké položce se pohybovala v popředí, bohužel v průběhu závodu přidala na střelnici další chyby a výsledek jí nebude stačit ani na účast v závodě s hromadným startem.

Gabriela Soukalová se na trať opět vydala se žlutým číslem vedoucí závodnice Světového poháru. Ale ani svůj další start na mistroství nedokázala proměnit v medailovou radost. Dvakrát minula terč a o šanci na medailové umístění se připravila hlavně chybou na poslední položce.

A i přes to, že opět zabrala běžecky, nedokázala se dotáhnout na medailové umístění a skončila na pátém místě.

„Rozhodla chyba na první střelbě, protože člověk pak jede celý závod s tím, že už má vybrané chyby,“ řekla po závodě Soukalová.

Výbornou střeleckou formu potvrdila Veronika Vítková. V těžkých povětrnostních podmínkách minula pouze jeden jediný terč a přidala i rychlý běh. Ve finále to stačilo na vynikající čtvrté místo, ale česká výprava si na medailovou radost z MS bude muset ještě počkat.

„Myslím, že celý tým je spokojený a nadšený z umístění. Ale přece jen je to pro holky další čtvrté místo, to už by, myslím, stačilo,“ prohlásil po závodě trenér biatlonistek Zdeněk Vítek.

Mistrovství světa v biatlonu v Oslu:

Ženy - vytrvalostní závod (15 km):1. Dorinová Habertová 44:02,8 (1 trest. minuta), 2. Bescondová (obě Fr.) -12,2 (1), 3. Dahlmeierová (Něm.) -1:17,8 (2), 4. Vítková -1:26,8 (1), 5. Soukalová (obě ČR) -1:36,8 (2), 6. Hildebrandová (Něm.) -1:37,7 (1), 7. Guziková (Pol.) -1:39,4 (1), 8. Wiererová (It.) -1:43,3 (2), 9. Varvynecová (Ukr.) -1:56,3 (1), 10. Runggaldierová (It.) -1:57,5 (1), ...45. Charvátová (ČR) -4:44,5 (4).

Průběžné pořadí SP (po 22 z 26 závodů): 1. Soukalová 996 b., 2. Dorinová Habertová 910, 3. Wiererová 868, 4. Mäkäräinenová (Fin.) 737, 5. Hildebrandová 708, 6. Dahlmeierová 702, 7. Vítková 665, ...24. Puskarčíková 292, 30. Charvátová 213, 77. Landová 22, 90. J. Jislová (všechny ČR) 7.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme