Českým biatlonistům se riskování nevyplatilo. První závody jsou všelijaké, hájil sedmé místo Šlesingr

Čeští biatlonisté vstoupili do nové sezony Světového poháru skoro nejhůř, jak mohli. Hned na první střelbě úvodní smíšené štafety totiž musela Veronika Vítková na trestné kolo a odjížděla z něj předposlední. Ve své jindy parádní disciplíně si pak česká čtveřice polepšila alespoň na sedmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští biatlonisté dojeli ve smíšené štafetě sedmí

Čeští biatlonisté dojeli ve smíšené štafetě sedmí | Zdroj: Reuters

Trenér Ondřej Rybář si to představoval úplně jinak, jenže útok na dobré, ideálně medailové umístění se zasekl hned po pěti minutách závodu.

„Už mi pak teklo do bot a já chtěla odjet bez trestného kola, což se bohužel nepovedlo,“ mrzelo ve švédském Östersundu Veroniku Vítkovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začátek sezony není úplně dobrý, hodnotil výkon svých svěřenců trenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář

Ti nejlepší jí po neúspěšné první střelbě ujeli skoro o minutu. Na střelnici nezářila ani úřadující vítězka Světového poháru Gabriela Koukalová, která měla nejdřív vleže problém s dobíjením a pak se vstoje jen tak tak vyhnula dalšímu trestnému okruhu.

„Najednou zkoušela vabank. Říkala, že to tam chtěla nastřílet. Myslím, že pro ni je to dobrá zkušenost otevření sezony v tom, že nemůže dělat něco jiného, než umí z tréninku,“ hodnotil Rybář.

Skvěle stříleli naopak Michal Šlesingr s Ondřejem Moravcem, kteří neminuli jediný terč. Na těžké ledovaté trati ale zase nepatřili k nejrychlejším, a proto nakonec Češi dojeli sedmí.

„Je to první závod, který je takový všelijaký, ale postupně se rozjíždíme. Člověk neví, jak nastavit tempo, jak se mu pojede,“ popsal Šlesingr. Čeští biatlonisté si budou moct ve švédském Östersundu spravit chuť od středy do neděle.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme