Čeští biatlonisté budou v ČRo rozdávat autogramy, Soukalová přinese i křišťálový globus

Poslední náboje jsou vystřílené, poslední kilometry odjeté. Biatlonový Světový pohár skončil. Českým fanouškům opět přinesl mnoho radosti, a to hlavně díky Gabriele Soukalové, majitelce tří malých a jednoho velkého křišťálového glóbu. Také ten bude dnes k vidění v Českém rozhlase, kde v 16 hodin začne autogramiáda českých biatlonistů. Vedle Gabriely Soukalové přijdou také Veronika Vítková, Michalové Šlesingr a Krčmář a šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová i Veronika Vítková měly po dnešním závodě důvod k úsměvu

Gabriela Soukalová i Veronika Vítková měly po dnešním závodě důvod k úsměvu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„To je prostě úplně mazec. Nevím, co bych měla říct, asi mám ještě mnohem větší radost než po zisku olympijských medailí. Vždycky jsem po něčem takovém snila,“ přiznala po zisku velkého křišťálového globu pro vítězku SP Gabriela Soukalová.

Dlouho tomu ale nevěřila. Od třetího startu sezóny sice neměla žluté číslo vedoucí ženy Světového poháru jen v jednom jediném závodě, přesto stále opakovala:

„Možná to souvisí i s mým sebevědomím. Protože já si úplně nevěřím, že bych mohla být někdo, kdo by vyhrál svěťák. Vím, že mě za to třeba spousta lidí odsuzuje, myslí si, že si dělám legraci. Ale ono to tak fakt není. Nemyslím, že bych byla závodník, který je schopný takto stabilně celou sezonu jezdit.“

Jen jednou z 25 závodů se Gabriela Soukalová nevešla do elitní desítky, a taky díky vyrovnanosti svých výkonů posbírala kromě jednoho velkého i tři malé křišťálové glóby. Takovou sklizeň zažil Světový pohár biatlonistek teprve podruhé za posledních dvanáct let.

Ale ne všechno se českým biatlonistům v této sezóně povedlo. Z mistrovství světa v Oslu přivezla parta trenéra Ondřeje Rybáře jen tři bramborové medaile.

„Nemyslím si, že by šampionát byl neúspěšný. Pro nás ty výkony tady byly určitě dobré, kvalitní. Ale nebudu zastírat zklamání, protože z toho, jak se sezona vyvíjela, jsme tu medailovou ambici měli,“ připustil.

Medaile tedy nikoliv, ale křišťálové glóby a spolu s nimi samozřejmě české reprezentanty a také trenéra Ondřeje Rybáře můžete vidět už dnes od 16 hodin na autogramiádě v budově Českého rozhlasu na pražské Vinohradské třídě.

Živý přenos z autogramiády můžete sledovat online zde:

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme