Čeští biatlonisté domů nejedou, v Anterselvě ladí formu na mistrovství světa. Rodiny se chystají za nimi

Šestý díl Světového poháru biatlonistů skončil a ani v Itálii nevyšel český tým medailově naprázdno. Ještě ale chvíli potrvá, než Gabriela Koukalová vybalí z tašky tenhle cenný kov a doma si ho vystaví. Reprezentační výběr totiž zůstává v Anterselvě, kde se bude připravovat na blížící se mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anterselva

Anterselva | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Zkřivené obličeje a ztrápené grimasy biatlonistů v cílovém prostoru nejlépe vystihovaly fyzické rozpoložení. Nadmořská výška, poslední závodní den, po třech na sebe navazujících dílech Světového poháru, ještě že teď jinak bohatý program dovolí na chvíli vypustit.

„Určitě chci vypnout, prostě si odpočinu. Vrchol sezony je před námi, s chutí půjdu do tréninku, připravit se na něj,“ říká Michal Krčmář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový pohár biatlonistů v Anterselvě skončil, domů se ale nejede, a ještě dlouho nepojede

„Teď si potřebuji chvilku odpočinout, dáchnout fyzicky i psychicky. Vypustit prostě všechno z hlavy a chvilku se tady pokochat kopečky okolo a pak se začít koncentrovat a ladit na mistrovství,“ doplnil Michal Šlesingr.

Oba Michalové mají pochopitelně úplně stejný plán pro příští dny. Tentokrát nemuseli v neděli večer balit kufry, domů se nejede, ani po třech týdnech strávených v zahraničí. Naopak si teď český tým pobyt v Anterselvě výrazně prodlouží.

„Z důvodu nějakého onemocnění to zaprvé a za druhé, abychom udělali kvalitní přípravu. Co jsme odjeli z domu někdy po Novém roce, tak se ani nevracíme. Je to poměrně hodně dlouhá štace a hlava si potřebuje trošku odpočinout. Potřebujeme také vidět rodinu, takže oni přijedou za námi,“ připomíná Šlesingr, že si teď užije se svými nejbližšími, byť to bude mimo domov.

Tam se čeští biatlonisté vrátí až za měsíc po světovém šampionátu v Hochfilzenu.

David Nyč, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme