Čeští biatlonisté odhalují plány na sezonu. Ondřej Moravec si myslí na individuální zlato z MS

Není to vůbec nic jednoduchého, ale v posledních letech se jim to daří. Čeští biatlonisté vždy dokáží svou už tak vysoko nastavenou laťku ještě zvednout. V minulé sezóně stáli ve Světovém poháru jedenadvacetkrát na stupních vítězů a z mistrovství světa přivezli čtyři medaile. S obhajobou nebo třeba i vylepšováním těchto pozic začnou čeští reprezentanti už zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češky jsou favoritkami biatlonové štafety

Češky jsou favoritkami biatlonové štafety | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Povedlo se nám toho hodně a doufám, že toho máme ještě spoustu před sebou. Ve sportu se vždy můžete posouvat dál,“ říká odvážně šéftrenér národního týmu Ondřej Rybář. A kam by to mohlo být? Ptát se na tohle Gabriely Soukalové, to je v podstatě zbytečné.

„Musím říct, že žádné cíle nebo příčky, kterých bych chtěla dosáhnout, nemám. Chci jednoduše odevzdat to, co ve mně je. A ať to dopadne jakkoli, já budu spokojená,“ dodává česká reprezentantka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté vstupují do nové sezony, v té se budou snažit dosáhnout na ještě lepší výsledky než vloni

Stejně tak Ondřej Moravec je mistrem světa ze smíšené štafety, ze světového šampionátu i olympijských her a má také individuální medaile. Už byl i v elitní desítce celkového pořadí Světového poháru. Prozradit, co mu ještě ve sbírce schází, si ale na rozdíl od Soukalové troufne.

„Mistr světa sice jsem, ale individuální zlatou medaili nemám. Takže třeba ta je můj cíl,“ směje se Moravec.

„Proto ti sportovci trénují, chtějí být nejlepší. A pokud se to sejde na mistrovství světa, je to ideální. Byli bychom rádi, kdybychom měli po nějaké době opět nějakého individuálního mistra světa,“ souhlasí i Ondřej Rybář.

Jeho partě už zkrátka zůstalo jen pár opravdu hodně vysokých cílů. Kromě titulu individuálního mistra světa ještě například umístění na stupních vítězů v celkovém hodnocení Světového poháru. Třeba to už po právě začínající sezóně nebude platit.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme