Čeští biatlonisté odstartovali sezonu SP devátým místem ve štafetě

Čeští biatlonisté vstoupili do nového ročníku Světového poháru 9. místem ve smíšené štafetě. Kvarteto Vítková-Puskarčíková-Šlesingr-Moravec doběhlo v Östersundu 54 sekund za vítěznými Francouzi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

biatlon Puskarčíková.jpg

biatlon Puskarčíková.jpg | Foto: Český svaz biatlonu

Před rokem čeští biatlonisté v Östersundu úvodní mix vyhráli a zahájili ideálně olympijskou sezonu, kterou korunovali na hrách v Soči pěti medailemi.

V neděli byla česká sestava z poloviny jiná: Gabrielu Soukalovou, jež se po nemoci nedostala do formy, nahradila Puskarčíková a před Jaroslavem Soukupem dostal přednost Šlesingr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář komentuje úvodní závod Světového poháru v Östersundu

Právě on na třetím úseku vytáhl českou štafetu z šestého místa na první, jenže Moravce zradila úvodní ležka. Když podruhé dobíjel, vypadl mu náboj. Dlouho mu trvalo, než ho dostal do komory, a na čelo závodu ztratil přes půl minuty.

„Ondrovi se dostala rukavice mezi náboj a nábojovou komoru, a když dával ruku pryč tak si náboj z komory zase vytáhnul a vyhodil prč na podložku. Vzal si malinko větší rukavice a měl problém náboj pak uchopit,“ vysvětloval šéftrenér české reprezentace Ondřej Rybář.

Při poslední střelbě musel český finišman znovu dobíjet a natěšeným fanouškům připravil zklamání až devátou příčkou. Česká štafeta dobíjela celkem třináctkrát.

„Výkon pěkný, ale výsledek na draka,“ pokračoval Rybář.

V napínavém finiši tří týmů se radovala Francie, protože Martin Fourcade na cílové pásce zdolal jak Nora Larse Helgeho Birkelanda, tak i německého rivala Simona Schemppa.

Úvodní závod SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Smíšené štafety (2x6 km + 2x7,5 km):
1. Francie (Bescondová, Chevalierová, S. Fourcade, M. Fourcade) 1:15:05,5 (0 tr. okruhů + 11 dobíjení), 2. Norsko (Solemdalová, Eckhoffová, Christiansen, Birkeland) -0,2 (1+11), 3. Německo (Hildebrandová, Preussová, Peiffer, Schempp) -0,2 (0+9), 4. Ukrajina -31,6 (0+14), 5. Itálie -45,2 (2+9), 6. Slovinsko -45,5 (1+9), ...9. ČR (Vítková, Puskarčíková, Šlesingr, Moravec) -53,9 (0+13).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme