Čeští hokejisté vrátili Švýcarům středeční porážku. V Bielu zářili gólmani

Necelých 65 minut zápasu Euro Hockey Challenge mezi hokejovými reprezentacemi Švýcarska a Česka přineslo jen tři branky. Veškeré pokusy totiž zdatně likvidovali brankáři Robert Mayer s Pavlem Francouzem. O vítězi se rozhodlo až v prodloužení, kdy Tomáš Vincour šestnáct vteřin před koncem vystřelil Čechům výhru 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz (uprostřed) byl vyhlášen nejlepším českým hráčem druhého utkání ve Švýcarsku

Pavel Francouz (uprostřed) byl vyhlášen nejlepším českým hráčem druhého utkání ve Švýcarsku | Zdroj: ČTK

Čeští hokejisté se při pokračujících přípravách na květnové mistrovství světa přesunuli. Z Vispu, kde prohráli s domácími Švýcary 2:3, se za dalším duelem Euro Hockey Challenge vypravili do supermoderní haly v Bielu.

Hráči si nové podmínky pochvalovali a projevilo se to i na jejich hře. V polovině 7. minuty se ujali vedení zásluhou Petra Holíka, který při početní převaze pohotovou ranou z mezikruží překonal švýcarského gólmana narozeného v Havířově Roberta Mayera.

Ve druhé polovině úvodní třetiny měli domácí výrazný tlak, ale nedokázali využít ani jednu ze dvou přesilovek, jelikož se činil brankář Pavel Francouz.

Po přestávce se zase musel dvakrát ukázat jeho protějšek Mayer proti pokusům Lukáše Kašpara a Romana Červenky. Na švýcarského gólmana následně nevyzráli Češi ani ve dvou, když si Mayer poradil i s Martinem Zaťovičem.

Domácí před druhou sirénou nevyužili přesilové hry pět na tři, a tak svěřenci Vladimíra Vůjtka po dvou třetinách stále vedli nejtěsnějším možným rozdílem.

Mayer si v polovině třetí periody za stavu 1:0 vyměnil rukavice, což jako by symbolizovalo, že gólmani měli v pátečním zápase plné ruce práce.

Na začátku 53. minuty mu ani nová část výstroje málem nestačila. Švýcarský brankář ale proti střele Tomáše Urbana včas srazil betony k sobě.

V závěru domácí nevyužili další z početních převah po zbytečném vyloučení Milana Gulaše. Jenže krátce po návratu do plného počtu Češi inkasovali.

Francouz přišel o čisté konto minutu a čtrnáct vteřin před poslední sirénou, když ho propálil Félicien Du Bois, a tak se pokračovalo do prodloužení.

Ani navzdory inkasované brance neztratil český gólman ani kapku ze své koncentrace a svůj výběr nadále držel.

Zápas nakonec zlomil Tomáš Vincour, který vstřelil vítězný gól české reprezentace šestnáct vteřin před koncem prodloužení.

Hokejová Euro Hockey Challenge v Bielu:

Švýcarsko - ČR 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 59. Du Bois (D. Wieser) - 7. Holík (Kempný), 65. Vincour. Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Wiegand - Fluri, Kovacs (všichni Švýc.). Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 4593.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme