Čeští skokani vstoupili do Světového poháru pátým místem v závodě družstev

Jakub Janda, Lukáš Hlava, Jan Matura a Roman Koudelka obsadili v úvodním závodě Světového poháru ve skocích na lyžích pátou příčku. V německém Klingenthalu zvítězila stejně jako loni domácí reprezentace, která díky posledním dvěma skokům porazila mladičké Slovince. Bronzovou příčku obsadili Rakušané.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zklamaný Roman Koudelka

zklamaný Roman Koudelka | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

České čtveřici nejvíce pomohly 128,5 a 130 metrů dlouhé skoky Romana Koudelky, i když ten s nimi úplně spokojený nebyl.

„Na posledním soustředění to byly lepší skoky, ale mám nové lyže, musím si na to trošičku zvyknout. Celkově jsem spokojený, skoky jsem si užíval,“ řekl Českému rozhlasu Koudelka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Tomáše Kohouta s Romanem Koudelkou po závodě družstev v Klingenthalu

Jakub Janda přidal pokusy dlouhé 128,5 a 126,5 metru. nejdelší skok Slovince Petera Prevce měřil 139 metrů. Jeho výkon ocenil i Koudelka.

„Peter Prevc a Severin Freund jsou teď o něco výš než ostatní, mají výbornou formu,“ myslí si český reprezentant. Severin Freund s norským týmem nenastoupil do druhého kola. Anderse Fannemela totiž diskvalifikovali kvůli nevyhovující kombinéze. Stejně dopadli Rusové, jejich hříšníkem byl Jevgenij Klimov.

Koudelku teď čeká obhajoba vítězství

V neděli se v Klinghentalu uskuteční závod jednotlivců, který loni vyhrál Koudelka. I letos si docela věří.

„Forma do desátého místa určitě je. Neříkám, že to zítra bude, ale byl bych rád. Bude trošku větrno, uvidí se. Může mi to pomoct, může fouknout dobrý vítr a může mě to nakopnout do dalších závodů,“ doufá Roman Koudelka, který poprvé vstupuje do Světového poháru jako ženatý muž.

Tomáš Kohout, David Bernardy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme