Čeští skokani v Obersdorfu uspěli jen napůl. Do hlavního závodu postoupili tři

Čeští skokané na lyžích byli z poloviny úspěšní v kvalifikaci na první závod Turné čtyř můstků v Oberstdorfu. Do pátečního klání postoupili Jakub Janda, Roman Koudelka a Vojtěch Štursa, vyřazeni byli Tomáš Vančura, Lukáš Hlava a Jan Matura. Kvalifikaci vyhrál Nor Daniel-André Tande skokem dlouhým 139 metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz kvalifikace Nor Tande

Vítěz kvalifikace Nor Tande | Foto: Matthias Schrader | Zdroj: ČTK

Nejlepším z Čechů byl nečekaně Janda na dvanácté pozici, kvalifikace se naopak úplně nevydařila současné týmové jedničce Štursovi, jenž neměl štěstí na podmínky a vítr ho "sfoukl" na 120,5 metru a 38. místo. Koudelka obsadil v kvalifikaci 27. příčku.

Osmatřicetiletý Janda, který v roce 2006 Turné vyhrál, předvedl jeden ze svých nejlepších skoků v sezoně a 132,5 metru ho vyneslo ve výsledcích na třetí místo bez automaticky kvalifikované elitní desítky skokanů podle pořadí Světového poháru. Jeho soupeřem v prvním vyřazovacím kole pátečního závodu bude domácí skokan Pius Paschke.

Koudelka skočil 128 metrů a v boji o postup do druhého kola narazí v pátek na dalšího německého soupeře Andrease Wanka. Štursa se při premiéře na Turné utká v prvním kole s Andreasem Wellingerem rovněž z Německa.

Vančura doletěl do vzdálenosti 119,5 metru, což znamenalo 53. pozici a konec šancí na postup. K tomu potřeboval o tři body více. Jen o místo za ním skončil v kvalifikaci Hlava (119 m).

Pětatřicetiletý Matura, který má na kontě dvě vítězství ve Světovém poháru a čtyři pódiová umístění, je z formy a v této sezoně ještě nebodoval. Nejinak tomu bude i v Oberstdorfu, kde byl z české šestice nejhorší na 57. místě za skok dlouhý 115 metrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme