Charvátová nezvládá, když na ní visí štafeta, ví kouč Vítek. Věří ve zlepšení

Staré pravidlo říká, že řetěz je tak silný, jak je silný jeho nejslabší článek. V přeneseném významu se to dá použít i ve sportu při štafetách, ty biatlonové nevyjímaje. A včerejší šesté místo českých reprezentantek na mistrovství světa na Holmenkollenu to potvrzuje. Naději na úspěch odstřelil kolaps Lucie Charvátové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Charvátová vyjela do štafety ve vedoucí skupině, naději na úspěch ale odstřelila vestoje

Lucie Charvátová vyjela do štafety ve vedoucí skupině, naději na úspěch ale odstřelila vestoje | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Jessica Jislová svou premiéru ve štafetě na mistrovství světa zvládla. Opora Gabriela Soukalová ji zajela skvostně, dokonce nejlépe ze všech 92 závodnic, které do ní zasáhly. A Veronika Vítková vytáhla štafetu na šesté místo, když ji po třech trestných okruzích dostala jako 12.

Přehrát

00:00 / 00:00

Naděje štafety na medaili skončili na šesté střelbě

„Určitě se ji budeme snažit podpořit, ale bohužel to není poprvé, no,“ zalitovala v cíli Veronika Vítková. Sama přitom ví, jaké to je, když ostatním pokazí lepší výsledek.

Bývalá lyžařka Lucie Charvátová zatím jela, dohromady s tímto závodem na šampionátu, šest štafet. Zprůměrováno dělá její bilance 2 trestná kola a skoro 4 další rezervní náboje na závod. Už to je hodně. A včerejší bilance 3+3 je v této sezoně nejhorší.

„Lůca to na stojce prostě nerozchodila. Jinak 90 procent závodu dobrý, ale vestoje to prostě nezvládla,“ popsal výkon svěřenkyně trenér Zdeněk Vítek.

Lucie Charvátová totiž dojela na střelnici ve vedoucí čtveřici, ale neumí střílet pod tlakem. Podle toho vypadal i výkon vestoje.

Lucie Charvátová a štafety | Foto: Vojtěch Man

Krach na střelnici. Česká ženská biatlonová štafeta končí na MS na šestém místě

Číst článek

„Prozatím není připravená na štafetu, ale běžeckou výkonnost na to měla. V individuálních závodech střelba není problém, ale když na ní visí štafeta, tak to nezvládne, ale to je otázka času. Doufám, že to bude krátký čas,“ věří trenér ženské reprezentace.

Vynechat Charvátovou ze štafety nešlo i kvůli nemoci Evy Puskarčíkové. V týmu už jela náhradnice Jessica Jislová. Další takový závod už se v sezoně nepojede a na pilování střelby Lucie Charvátové i ladění štafety bude celá letní příprava.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme