Čtvrté místo mě mrzí, přiznala v cíli vytrvalostního závodu Vítková

Ani tentokrát se český biatlon nedočkal medaile na světovém šampionátu v norském Oslu, i když to bylo opět hodně těsné. Ve vytrvalostním závodě na 15 kilometrů žen skončila Veronika Vítková čtvrtá a Gabriela Soukalová pátá. Prvně jmenované přitom bronz unikl o necelých deset vteřin, takže nebylo po závodě divu, že z toho česká reprezentantka měla smíšené pocity.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková dnes získala na MS čtvrté místo

Veronika Vítková dnes získala na MS čtvrté místo | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Přijměte gratulaci ke čtvrtému místu. Na druhou stranu vám k bronzu chybělo pouhých devět sekund. Mohu vám ten čas vůbec připomenout?

Já jsem to viděla, ale na druhou stranu tohle je můj nejlepší výsledek na mistrovství světa, takže si myslím, že můžu být spokojená. Ač mě tedy mrzí ta první stojka, protože první rána byla vytažená na dvanáct hodin, což byla moje chyba. Ta rána vyšla moc rychle.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Veronikou Vítkovou, která na MS v Oslu vybojovala čtvrté místo, přímo v Norsku vyzpovídal reportér ČRo Tomáš Kohout

Možná je to hloupá otázka, ale jak vás mrzí ta jediná chyba, která vás připravila o medaili?

Mrzí to hodně, ale není všem dnům konec. Ještě tady máme jeden individuální závod a štafety, takže si ještě můžeme spravit chuť.

Na druhou stranu se vaše střelba neustále lepší, tentokrát jste chybovala jen jednou. A na trati jste také působila velmi dobře, jak jste to cítila vy?

Úplně si nejsem jistá, že to na trati vypadalo dobře. Cítila jsem se totiž hodně unaveně, nohy bolely, sil moc nebylo, ale nějakým způsobem jsem to dobojovala. A co se střelby týče, jsem ráda, že se nám to podařilo během příprav v Pokljuce vyladit.

Ve vašem mocném finiši se ale nezdálo, že by vám ubývaly síly. V závěru se ale člověk vymáčkne jinak než na trati, že?

Měla jsem informaci, že medaile je hodně blízko. Bojovala jsem o ni, ale utekla mi.

Češky o kousek bez medaile, individuální závod biatlonistek ovládly famózní Francouzky

Číst článek

Jak vám tento výsledek dodává optimismu do závodu s hromadným závodem? Nebo jaké je to pro vás povzbuzení před štafetou, kterou pojedete v netypickém složení?

Můžeme mít z těchto výsledků dobrý pocit, protože se stále držíme v první desítce. Dneska jsme skončily dvě v první pětce, což je super. Doufám ale, že v dalších závodech budeme bojovat o ty nejvyšší příčky.

Co ve vás nyní převládá? Smutek, radost nebo se to ve vás láme?

To asi nejde takhle říct. Jsem ráda za to, že jsem byla schopná se trefit a že jsem se dostala z toho, v čem jsem byla před mistrovství světa, kdy to nebylo úplně ideální. Na druhou stranu mě mrzí, že mi bronz o pár vteřin utekl.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme