Davidová si debut neužila. Že to bylo poprvé, mě neomlouvá, řekla po své premiérové štafetě

Víte, jaké nejméně oblíbené místo biatlonistů? Trestné kolo. Své o tom ví Markéta Davidová, mladá reprezentantka, která ve čtvrtek v Ruhpoldingu zažila premiéru ve štafetovém závodě Světového poháru. Teprve dvacetiletá biatlonistka na druhé položce čtyřikrát chybovala a stopadesátimetrovému okruhu se nevyhnula. České kvarteto nakonec skončilo šesté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Znělo to krásně. Snad každý fanoušek si uměl představit skvělý příběh, jak Markéta Davidová při své štafetové premiéře dosáhne na medaili.

Ale kdepak, takhle poprvé málokdy nabídnou vysněný výsledek, a i česká biatlonistka se hlavně při druhé střelbě trápila. Však taky po předávce pochodovala mix zónou se zakaboněným výrazem a svou premiérovou štafetu si moc neužila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kolegyně mi řekly, ať si z toho nedělám hlavu, ale mrzí to. Kdyby to byl jen můj výsledek, je to asi jedno, ale bohužel, řekla po štafetě SP v Ruhpoldingu biatlonistka Markéta Davidová

„Jasně že jsem si ji neužila, když jsem jela trestné kolo, ale co se dá dělat,“ mračila se dvacetiletá biatlonistka Davidová.

Ale nakonec stačilo objetí od trenéra, pár vřelých slov a už se mladá reprezentantka znovu usmívala. A co že uslyšela od svých týmových kolegyň?

„Ať si z toho nedělám hlavu, ale mrzí to. Kdyby to byl jen můj výsledek, je to asi jedno, ale bohužel. Nevím, čím to mohlo být, ale mě neomlouvá, že to byla premiéra,“ zlobila se na sebe Davidová.

Hledání čtvrté do party tak zatím pokračuje. České kvarteto znovu přibrzdilo trestné kolo na druhém úseku, ale pro střelecké omyly nejmladší ze svých svěřenkyň má trenér Zdeněk Vítek pochopení.

„Máme pochopení, dělali jsme biatlon a víme, jak to vypadá. Možná se malinko rozklepala, těžko říct. Ale odvedla kus práce,“ uznal Vítek. Jinými slovy, Markéta Davidová má ještě čas. Do té doby může jen mile překvapit.

Třeba se jí to povede ještě v Ruhpoldingu, v pátek se ale znovu představí muži. Ve tři čtvrtě na tři začne sprint a Radiožurnál bude o jeho průběhu informovat v reportážních vstupech.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme