Do finále Turné čtyř můstků postoupilo všech šest Čechů, v kvalifikaci padl rekord můstku

Tomáš Vančura, Jan Matura, Lukáš Hlava, Vojtěch Štursa, Jakub Janda i Roman Koudelka. Všech šest Čechů se kvalifikovalo do posledního závodu Turné čtyř můstků v Bischofshofenu. Němec Andreas Wellinger se zaskvěl letem dlouhým 144 a půl metru, čímž překonal 12 let starý rekord můstku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skákající legenda. 44letý Noriaki Kasai skočil v kvalifikaci 142 a půl metru

Skákající legenda. 44letý Noriaki Kasai skočil v kvalifikaci 142 a půl metru | Zdroj: ČTK

Zítřejší vyřazovací kolo v Bischofshofenu začne třemi páry s českou účastí. Jako první bude skákat dnes 26. Jakub Janda, jeho soupeřem bude Američan Rhoads. Po nich se spustí z můstku Vojtěch Štusa do souboje s Rakušanem Tollingerem, třetím v řadě bude Roman Koudelka, který se o postup utká se Slovincem Damjanem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zázrak, že jsem se kvalifikoval, řekl Roman Koudelka v rozhovoru s Tomášem Kohoutem

Právě Koudelka byl z Čechů v kvalifikaci nejlepší. Využil dobrých podmínek, skočil 128 a půl metru a byl klasifikován na 23. místě.

„Zkusil jsem hodit tréninková kola za hlavu a soustředit se na skok. Měl jsem štěstí na podmínky, ale byl to velice důležitý skok. Pro mě je zázrak, že jsem v závodě, tréninky byly strašně špatné,“ řekl po kvalifikaci Roman Koudelka.

Další Češi dostali za soupeře favority. Tomáš Vančura a Jan Matura se pokusí zkomplikovat postup Polákům Kotovi a Kubackému. Lukáš Hlava dostal za soupeře Japonce Daikiho Ita, který dnes po dvanácti letech přišel o titul držitele rekordu můstku.

Části skokanů totiž při kvalifikaci v Bischofshofenu přál vítr a foukal jim pod lyže. Jako první toho využil nestárnoucí Japonec Noriaki Kasai, který letěl 142 a půl metru. Ještě dál dopadl o chvíli později Němec Andeas Wellinger, 144,5 metru je nový rekord. 21letý závodník za něj dostal prémii 2 tisíce eur.

Na můstku a v okolí celou noc sněžilo, pořadatelé z něj během dne odvezli 3000 kubických metrů sněhu. Můstek připravili výborně.

„Na to, jaké je tady počasí, je upravený obstojně, pořadatelé mají velkou pochvalu. V minulých letech to byla katastrofa a ani nebudu říkat, co se dělo včera v Innsbrucku,“ pochválil pořadatele Roman Koudelka.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme