Do Ruhpoldingu přišla zima, biatlonisté mají závodit v nepříjemné plískanici

Biatlonové jaro je u konce. Dost bylo závodění na úzkých pruzích sněhu v jinak zelených krajinách, dnes čekají biatlonisty ve Světovém poháru snad poprvé v sezoně opravdu zimní podmínky. Při vytrvalostním závodu mužů v německém Ruhpoldingu má totiž chumelit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při nepříjemném počasí v tréninku pomůžou igelitové pláštěnky, tak jako v případě Michala Krčmáře

Při nepříjemném počasí v tréninku pomůžou igelitové pláštěnky, tak jako v případě Michala Krčmáře | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Určitě je dobře, že něco spadlo, protože to, co bylo třeba v Hochfilzenu, bylo úsměvné,“ těší sněhová nadílka Ondřeje Moravce. Zelených luk a strání v okolí tratí i střelnice si biatlonisté dostatečně užili také na dalších štacích ve slovinské Pokljuce nebo ještě minulý týden tady v Ruhpoldingu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonisty v Ruhpoldingu čeká oproti minulému týdnu jiné počasí, reakce na změnu posbíral reportér ČRo Jan Suchan

Jarní podmínky se k zimním sportům příliš nehodí, česká výprava si po nich ale po posledním tréninku stýská. „Déšť přešel do sněžení. Padaly trakaře, které vůbec nejedou. Je hrozně těžké v tom lyžovat. Zvlášť, když je trať rozměklá,“ postěžoval si Michal Šlesingr.

Ale nejde jen o lyžování. Když chumelí a do toho tu z jedné, tu z druhé strany fouká, tak se pochopitelně i špatně střílí.

„Na střelnici to bylo nepříjemné. Jak sněžilo a lehce foukalo, šlo to do očí. Kdyby padalo bez větru, tak mě to nelimituje, ale takhle člověk musel čekat, aby vůbec něco viděl,“ doplňuje Michal Krčmář.

„Jestli bude takováhle plískanice, tak ani nevím, jestli ten závod chci vidět,“ žertuje trenér Ondřej Rybář. Na střelnici samozřejmě chybět nebude. Závod začíná ve čtvrt na tři a Radiožurnál o něm bude informovat v pravidelných vstupech.

 

Zdravíme fanoušky biatlonu z Ruhpoldingu. Máme tady teď trochu divočinu. Včera jsme si zatrénovali ve vydatném, vytrvalé...

Zveřejnil(a) Český biatlon dne 12. leden 2016

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme