Do Ruska příště nepojedu a šéf biatlonu je herec. Koukalová dál bojuje proti dopingu

Na závěrečné exhibici v jabloneckých Břízkách Gabriela Koukalová suverénně ovládla supersprint. Pak dlouho rozdávala úsměvy a dokonce i některé své medaile. Ani ve slavnostní a uvolněné atmosféře ale nezapomněla na problém současného biatlonu, podle ní nedostatečný boj s dopingem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová

Gabriela Koukalová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Musím říci, že jestli bude v Ťumeni příští rok Světový pohár, tak tam rozhodně ani nepojedu,“ řekla v rozhovoru pro server iSport.cz Gabriela Koukalová.

Plánovaným bojkotem jedné ze zastávek prestižního biatlonového seriálu chce bojovat ve svém tažení proti dopingu. Mezinárodní olympijský výbor sice doporučil nepřidělovat Rusku v návaznosti na dopingový skandál odkrytý McLarenovou zprávou velké akce, Světový pohár byl Rusku přesto přidělen.

Fyzickou bolest střídá další trápení, biatlonisty po sezoně čeká škola a zkoušky

Číst článek

„Šéf Mezinárodní biatlonové unie Besseberg to vůbec neber vážně. To se ho vůbec netýká. A není to jen tohle. Tvrdí, že vedení IBU by rádo dělalo něco s dopingovou situací, ale že nemají podporu atletů,“ pokračovala druhá žena letošního pořadí.

Sama přitom podpořila návrh postihů, které navrhl pro dopingové hříšníky Michal Šlesingr. Přidali se i fenomén současného biatlonu Martin Fourcade či mistr světa Lowell Bailey.

Svůj postoj k liknavosti vedení biatlonu vyjádřila jasně už na poslední zastávce letošní sezony v Oslu, kdy při přebírání malého křišťálového glóbu Andersi Bessebergovi odmítla podat ruku. Ze strany ostatních biatlonistů se pak prý setkala se samými pozitivními reakcemi.

Dán v čele biatlonu ale rozhodně potěšený nebyl a následně vedl s českou hvězdou dlouhou debatu. „Říkala jsem mu, že se mi zdá, že se k řešení dopingu staví nedostatečně."

„Je to asi jeden z nejlepších herců, které jsem kdy v životě potkala. Samozřejmě má naučené, co má říkat, a pořád opakuje vesměs stejné věty. Myslí si, že se k tomu staví dostatečně. Nevím, jestli nemá sebereflexi, nevím, jak si to mám vysvětlovat,“ říká Gabriela Koukalová.

VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme