Druhé místo je pro mě obrovskou satisfakcí, řekl Bauer. Pomýšlel i na zlato

Naplánoval si, že je to na mistrovství světa jeho poslední závod v kariéře. A běžec na lyžích Lukáš Bauer se toužil rozloučit s medailí, i když spousta lidí nevěřila, že to v 37 letech dokáže. Dokázal. V padesátikilometrovém maratonu klasickou technikou ve švédském Falunu získal stříbro, když nestačil jen na fenomenálního Nora Pettera Northuga.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer se raduje z druhého místo na padesátce

Lukáš Bauer se raduje z druhého místo na padesátce | Zdroj: ČTK

„Je to super pocit, je to pro mě obrovská satisfakce. Skvělé,“ radoval se Bauer, který potvrdil, že šlo o náročný závod. Nejen, že foukal vítr, ale také sněžilo a trať zapadávala.

„O sněžení předpověď mluvila, proto jsem plánoval, že lyže vyměním po 15. a 35. kilometru. Do poloviny ale předpověď nevycházela, ale poté začalo hustě sněžit a v tu chvíli jsem cítil, že mám velký problém,“ přiznal český lyžař.

Přehrát

00:00 / 00:00

Běžce na lyžích Lukáše Bauera po zisku stříbra ze závodu na 50 km zpovídal reportér Tomáš Kohout

Závodníci se sjeli do skupinky a bylo evidentní, že dojde na hromadný finiš. „Už jsem to viděl černě. Od 35. do 45. kilometru jsem měl obrovské problémy, ale vsadil jsem všechno na jednu kartu a během závodu změnil strategii výměny,“ popisoval Bauer s tím, že k výměně lyží sáhnul až pět kilometrů před cílem.

„Věděl jsem, že pokud se udržím ve vedoucí skupince, tak budu mít lepší lyže ve sjezdech než všichni ostatní. Zhruba dva kilometry před cílem jsem věděl, že když nespadnu, což nebyl v těchto podmínkách problém, tak by mě medaile neměla minout,“ přiznal.

Běžec Lukáš Bauer vybojoval stříbro v závodě na 50 kilometrů

Číst článek

Když vjížděl do posledních dvou kopců, tak Bauer dokonce pomýšlel i zlato. „Na jednom z nich jsem se ale zahrabal do hlubokého sněhu, což mě stálo náskok. I tak jsem obrovsky spokojený,“ podotkl trojnásobný olympijský medailista. „Chci poděkovat servismanům a všem lidem kolem, hlavně rodině,“ dodal.

Bauer odjížděl na mistrovství světa s cílem bojovat s nejlepšími světovými běžci, šampionátu ve Falunu podřídil celou letošní sezonu.

„Byl jsem pod velkým tlakem, riskoval jsem a spousta lidí z toho nadšená nebyla. Svým způsobem prdím na ty, kteří mě trochu odsoudili. Chtěl bych naopak strašně poděkovat těm, co za mnou pořád stáli,“ dodal český lyžař.

Lukáš Bauer se stříbrnou medailí z MS | Foto: Tomáš Kohout

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme