Dvě české vlajky v Östersundu. Fanynky přivezly biatlonistům perníčky

Čeští biatlonoví fanoušci si v téhle sezóně můžou libovat: Kromě tradičních nedalekých štací v Oberhofu, Ruhpoldingu nebo Hochfilzenu mají šanci v této sezóně vidět špičkové závodníky i v Novém Městě na Moravě. Do Östersundu se ale vydaly jen dvě mladé Češky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina a Adéla, jediné dvě české fanynky v Östersundu

Martina a Adéla, jediné dvě české fanynky v Östersundu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Největší podporu mají v Östersundu pochopitelně švédští biatlonisté. Dorazili také příznivci Německa, Rakouska, Ruska, Běloruska, Japonska… A dvě Češky.

„Sešly jsme se tu vloni. Pracovala jsem na severu v Umee a s partou jsme se rozhodli, že pojedeme sem. Jedna skupina potkala druhou skupinu a my dvě jsme zbytek těch dvou skupin. Po roce jsme rozhodly, že pojedeme znova. Přemlouvaly jsme se, jestli jo, nebo ne. Pak jsme se přemluvily a jsme tady,“ vysvětluje blondýnka Adéla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za českými vlajkami na tribuně v Östersundu se vydal reportér ČRo Jan Suchan

Druhou českou vlajku drží brunetka Martina, která se živí ochranou přírody a k tomu je vášnivou orientační běžkyní. „Stadion je tu krásný a je to rodinné. Není to masová akce jako třeba v Novém Městě,“ porovnává.

Na biatlonových akcích se rády seznamují s dalšími fanoušky i samotnými sportovci. Letos se už stihly vyfotit s Martinem Fourcadem nebo Simonem Ederem a po závodě popovídat s několika českými reprezentanty včetně Michala Krčmáře.

„Určitě nás to mile překvapilo. Z Česka to sem není kousek,“ uznává Michal Krčmář. Všem členům českého týmu, nejen závodníkům, pak Adéla s Martinou přivezly sladký mikulášský dárek - perníčky.

„Hned, jak jsem je dostala, tak musím říct, že jsem neodolala a dala jsem si na posilněnou. Říkala jsem si, že se mi to v závodech bude hodit. Holkám moc děkuju, jsou skvělé,“ prohlásila na účet českých fanynek Gabriela Koukalová.

Poté jim to česká biatlonistka přišla říct i osobně, i když s úsměvem podotkla, že perníčky byly trochu „spicy“.

„Perníčky pomáhají, takže příště znovu přivezeme balíček perníčků,“ plánuje Martina, která s Adélou od české biatlonistky na oplátku dostala kytici ze slavnostního vyhlášení.

Jan Suchan, Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme